Türk gemilerinin güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ukrayna ve Rusya limanlarında yer alan ve bu bölgelere yakın yerlerde bulunmakta olan Türk gemileri için güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığı açıklandı.

GÜNDEM 27.02.2022, 12:29 28.02.2022, 11:31
Türk gemilerinin güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde son günlerde yaşanan haraketlilik nedeniyle yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada Karadeniz’de Rusya ve Ukrayna limanlarına ziyaretlerde bulunan Türk gemilerinin güvenlik seviyelerinin en üst düzey olan 3. seviyeye çıkarıldığını açıkladı.

Güvenli seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Rusya ve Ukrayna’nın Karadeniz’de yer alan limanlarına ve Azak Denizi limanlarına uğrayacak ve bu bölgelerin açıklarında bulunacak Türk gemilerinin güvenlik seviyelerinin en üst düzeye çıkarıldığı paylaşıldı. Açıklamada bölgede son dönemde yaşanan savaş hali de vurgulandı.

“Güvenlik birinci önceliğimiz”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Güzergahı bu bölgelerde olan gemilerimizin sistemlerinin kapalı olmaması ve acil durumlarda Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile temas halinde olunması, bunun yanı sıra bölge için yapılan seyir uyarılarına dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Bu bölgede yer alan limanlarda 7 tanesi Türk bayrağı altında çalışmak üzere 22 Türk sahipli gemimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 271 Türk denizcimiz de bölgede görev almaktadır. Başta çalışan personelimiz olmak üzere gemilerimizin güvenliği birinci önceliğimizdir. Gemiler ile yaptığımız görüşmelerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı tespit edildi. Aldığımız bilgilere göre Ukrayna limanlarındaki operasyonlara ara verilmiş durumda ancak Rus limanlarında elleçleme işlemlerine devam edilmektedir.

Yorumlar (0)