Türk eşine kavuşan Ukraynalı kadın: “Ailem Ukrayna'yı terk etmek istemedi”

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş masum insanların canını yakmaya devam ediyor. Türk eşi ile birlikte Türkiye’de yaşayan ve 1,5 yaşındaki kızı ile ailesini ziyaret etmek için Ukrayna’ya giden Snizhana Bora haftalar sonra Türkiye’ye gelerek eşine kavuşabilmenin buruk mutluluğunu yaşıyor. Ukraynalı kadın anne ve babasının orduya yardım etmek için Ukrayna’da kaldığını ifade etti.

GÜNDEM 11.03.2022, 17:36
Türk eşine kavuşan Ukraynalı kadın: “Ailem Ukrayna'yı terk etmek istemedi”

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş pek çok masum insanın evini terk etmesine neden oldu. Yapılan açıklamalarda birçok Ukraynalı vatandaşın savaştan kaçıp komşu ülkelere sığındığı ifade ediliyor. Türk eşi ile birlikte Türkiye’de yaşan ve 1,5 yaşındaki kızı ile Ukrayna’ya ailesini ziyaret etmeye giden Ukraynalı Snizhana Bora da Rusya’nın düzenlemiş olduğu askeri operasyonların ardından savaşın ortasından kaldı. Ukraynalı kadın aradan geçen haftaların ardından Türkiye’ye dönerek eşi Kutsal Bora’ya kavuşmanın buruk sevincini yaşıyor.

Anne ve babası orduya yardım etmek için Ukrayna’da kaldı

52 yaşındaki babasının ve 48 yaşındaki annesinin Ukrayna’yı savunmak için Ukrayna’da kaldığını belirten Snizhana Bora eşine sonunda kavuşabildiği için mutlu olduğunu ancak aklının Ukrayna’da olduğunu ifade etti. Ukraynalı kadın yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Annem askeri bir hastanede yemek yapıp orduya yardımcı oluyor. Annemi Türkiye’ye çağırmama rağmen bana ‘gerekirse Ukrayna’da savaşarak öleceğim. Ben gidersem, herkes giderse Ukrayna’ya kim bakacak? Senin küçük bir çocuğun var. Ben buradaki çocuklarım ile birlikte Ukrayna’ya ve askerlere yardım edeceğim’ dedi.”

“Kalbim Ukrayna’da”

Ailem benim için bir kahraman ve tüm kalbim şu an Ukrayna’da yer alıyor. Çocukları ve sivilleri öldürmek istiyorlar. Ama biz güçlü bir milletiz, güçlü bir ülkeyiz. Savaş devam ettiği sürece burada rahat bir şekilde oturamayacağım. İnsanlar ve çocuklar ölüyorlar. Barış adına yapılması gereken ne varsa yapılmalı.

Gerekirse savaşarak öleceğiz diyerek Ukrayna’da kaldılar

Ukraynalı kadının eşi olan Kutsal Bora da eşinin annesi ile konuşarak onu Türkiye’ye davet ettiğini ancak kayınvalidesinin ‘ben vatan haini değilim. Gerektiği takdirde burada savaşarak öleceğim’ diyerek Ukrayna’da kaldığını ifade etti. Bora kayınpederinin ise Ukrayna ordusuna katılarak ülkeye yardımda bulunduğunu ancak 52 yaşındaki adamdan henüz haber alamadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)