Türk diplomatı şehit eden 4 terörist yakalandı

Erbil Emniyet Müdürlüğü, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen 4 teröristin yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 20.07.2019, 16:33 20.07.2019, 17:06
Türk diplomatı şehit eden 4 terörist yakalandı

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği, iki Irak vatandaşının da hayatını kaybettiği saldırının faillerinden birinin bölücü terör örgütü PKK mensubu terörist Mazlum Dağ olduğu açıklanmıştı.

Mazlum Dağ'ın ise HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olduğu, ayrıca terörist Mazlum Dağ'ın iki kardeşinin de bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu ortaya çıkmıştı.

Erbil Emniyet Müdürlüğü, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen ve aralarında PKK'lı Mazlum Dağ'ın da bulunduğu 4 teröristin yakalandığını bildirdi.

17 Temmuz’da Irak'ın Erbil kentinde bir restoranda meydana gelen saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Osman Köse ile iki Iraklı yaşamını yitirmişti. Erbil Emniyet Müdürlüğü, restorandaki terör saldırısını düzenleyen teröristlerden birinin, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Mazlum Dağ (27) olduğunu açıklamıştı. Bugün Mazlum Dağ ile birlikte diğer üç saldırganın da yakalandığını açıkladı.

Erbil Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, Mazlum Dağ'ın yanı sıra olayla bağlantısı olan 3 kişinin daha yakalandığı belirtilirken, söz konusu diğer 3 kişi hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Yorumlar (0)