Türk denizcileri kaçıran korsanlarla ilk temas kuruldu

Gemiye saldırıda bulunarak Azerbaycan vatandaşı bir denizcinin hayatını kaybetmesine sebep olan korsanlarla iletişim kuruldu. Gemide çalışanların genel sağlık durumu ile ilgili açıklama gerçekleştirildi.

GÜNDEM 28.01.2021, 18:44 30.01.2021, 09:16
Türk denizcileri kaçıran korsanlarla ilk temas kuruldu

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü, Nijerya açıklarındaki Gine Körfezi'nde ilerleyen 'Mozart' adlı Türk konteyner gemisi, Sao Tome'nin 100 deniz mili uzağında korsanlar tarafından saldırıya uğradı.

Nijerya'nın Lagos şehrinden Güney Afrika'nın Cape Town şehrine doğru seyir halinde olan gemideki 19 kişilik mürettebattan 15'i, haydutlar tarafından kaçırıldı.

Saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi

Gerçekleştirilen saldırıda, 1 Azerbaycan vatandaşı denizci yaşamını yitirdi. Korsanların, geminin işletmecisi olan firma ve firmanın ortakları ile iletişime geçtiği, kaçırılan gemi çalışanlarının genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Firma tarafından gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz tarafından, 23 Ocak 2021 Cumartesi günü Sao Tome açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan konteyner gemisi Mozart'ın mürettebat mensupları ile iletişim sağlanmıştır. Bu çerçevede, 15 mürettebatın tüm üyelerinin genel sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve beraber olduğu bilgisine ulaşılmıştır.

Şirketimiz ve ortaklarımız, mürettebatının ve mürettebat ailelerinin sağlık ve güvenliğinin korunması adına konu ile ilgili ek bir açıklamada bulunmayacaktır."

Yorumlar (0)