Türk askerleri Nahçıvan'da!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kardeş ülke Azerbaycan ile gerçekleştirilecek olan ortak tatbikata katılmak üzere Nahçıvan'a ulaştı. 

GÜNDEM 27.07.2020, 16:55

Türk askerleri, kardeş ülke Azerbaycan'da...

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalar sebebiyle bölgede tırmanan gerilim, kardeş ülke Azerbaycan'ı harekete geçirmişti. 

Türkiye, söz konusu çatışmaların ardından Azerbaycan tarafından alınacak olan her kararı desteklediğini ifade etmiş ve yürütülecek tüm politikalarda kardeş ülkeye sunacağı desteği belli etmişti. 

Azerbaycan Savunma Bakaanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşması kapsamında, senelik plana uygun şekilde ülkede askeri tatbikatların düzenleneceğini ifade etti. Geniş kapsamlı tatbikatlarda hem hava hem de kara kuvvetlerinin yer alacağı bildirildi.

Türkiye ile Azerbaycan'ın gerçekleştireceği ortak tatbikatlarda, iki ülkenin zırhlı araçları, askeri uçakları, askerleri topçu birlikleri ile hava savunma sistemlerinin bulunacağı kaydedildi. 

Nahçıvan ve Bakü'de 1-5 Ağustos tarihleri arasında kara kuvvetlerinin katılımıyla, Nahçivan, Kürdemir, Bakü, Gence ve Yevlah kentlerinde ise askeri uçakların katılımıyla ortak tatbikatların gerçekleştireceği ifade edildi. 

Diğer yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kardeş ülke Azerbaycan ile gerçekleştirilecek olan ortak tatbikata katılmak üzere Nahçıvan'a ulaştı. 

Yorumlar (0)