Türk askerleri Bakü'ye geldi

Türkiye ve Azerbaycan'ın geniş kapsamlı ve uzun süreli ortak askerî tatbikatına katılacak Türk askerlerinin bir bölümü, hazırlık çalışmaları için Bakü'ye geldi.

GÜNDEM 28.07.2020, 13:21
Türk askerleri Bakü'ye geldi

Azerbaycan'a saldıran Ermenistan'ın Türk SİHA'larından korunmak için Rusya'dan eğitim almaya başlaması, Mısır'ın Fransa ile askerî tatbikat başladığını duyurması sonrası Azerbaycan Savunma Bakanlığı da "Türk-Azeri Ortak Askerî Tatbikatı" düzenleneceğini duyurmuştu.

Türkiye ile Azerbaycan ordularının geniş kapsamlı ve uzun süreli ortak askerî tatbikatı için Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Bakü'ye gelen Türk askerleri burada törenle karşılandı. Türk askerleri için düzenlenen törenin ardından Bakü'deki askerî birliklere geçildi.

İlk aşama kara

Türk ve Azeri orduları tarafından gerçekleştirilecek dev askerî tatbikat iki aşamalı olarak yapılacak.

Bakü ve Nahçıvan'da 1-5 Ağustos'ta yapılacak kara tatbikatında çeşitli emirler icra edilecek, zırhlı araçlar, top ve havanlardan temsili düşman mevzilerine atışlar düzenlenecek.

İkinci aşama hava

Tatbikatın ikinci aşamasını ise hava tatbikatı oluşturacak. Hava tatbikatı, kara tatbikatından daha uzun sürecek.

Türkiye ile Azerbaycan ordusunun hava kuvvetleri tadbikatlarına 29 Temmuz'da başlayacak.

Türkiye ve Azerbaycan savaş uçaklarının katılacağı tatbikat Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta gerçekleştirilecek ve 10 Ağustos'a kadar sürecek.

Yorumlar (0)