Turizm sezonuna hazırlık için çalışanların aşılanması başlıyor

Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle turizm sektörü çalışanlarının aşılanması için Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi hayata geçirildi.

GÜNDEM 14.03.2021, 10:24 15.03.2021, 09:33
Turizm sezonuna hazırlık için çalışanların aşılanması başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, program dahilinde turizm sektöründe çalışan kişilerin öncelikli olarak aşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile ‘Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi’ kurulduğu ifade edildi.

Aşılama için kayıtlar alınabiliyor

Bu sistemle birlikte kayıtların alınmaya başlandığı ifade edilirken, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan yapılan yönlendirmelerle beraber sisteme erişilebiliyor.

Önce kimler için aşılama yapılacak?

Öncelikli olarak aşılanacak grup arasında tesislerde görevli personeller bulunacak. Ardından açılış tarihi esas alınıp diğer tesisler de kademeli olarak sürece dahil olacak.

TGA’dan konuya ilişkin açıklama

TGA internet adresi üzerinden konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Turizm sezonunun açılmasıyla beraber ülkemizin turizm hizmetlerinin sene boyunca kesintisiz olarak açık kalmasını sağlamak için ilk olarak: ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ ve bakanlık belgeli konaklama tesisleri, ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ ve diğer belgeli konaklama tesisleri; ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ ve bakanlık belgesi bulunan yeme içme tesisleri; profesyonel tur rehberleri, turizm taşıma belgeli ve ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ araçların aşı programına alınmasına ilişkin çalışmalara başlanmıştır.”

Yorumlar (0)