Turizm Bakanlığı 40 sözleşmeli personel alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak. Buna göre, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına 40 personelin iştihamı sağlanacak. İlan, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 30.03.2023, 08:28 30.03.2023, 18:04
Turizm Bakanlığı 40 sözleşmeli personel alacak

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına 40 personel istihdam edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alım Resmi Gazete’de yayınlandı.

Birçok bölümden başvuru yapılabilecek

Adayların başvuru yapabilmeleri için yükseköğretim kurumlarının 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren belirli bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir. Bu bölümler içerisinde Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği, Bilgi ve Belge Yönetimi, Radyo Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Müzik Bilimleri, Müzikoloji, Müzik, Felsefe, Psikoloji, Antropoloji, Sosyoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Halkbilimi, Türk Halk Bilimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Aktüerya Bilimleri, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi ve Hukuk Fakültesi yer almaktadır. Adaylar ayrıca, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından da mezun olabilirler.

Aranan şartlar

Başvuru yapacak adaylarda, söz konusu lisans bölümlerinden mezun olmaları şartıyla lisansüstü eğitimlerini tamamlamış olması, bitirme tezini Alevilik-Bektaşilik ile ilgili yapmış olmaları ya da Alevilik-Bektaşilik alanında kitap, kitap bölümü, bilimsel makale veya belgesel film yayımlamış olmaları, bu alanda faaliyet gösteren kamu, sivil toplum kuruluşları veya diğer özel kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen tamamlanmış projeler kapsamındaki alan araştırmalarına katılmış olmaları ya da kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen Alevilik-Bektaşilik çalışmalarında yer almış olması şartı aranmaktadır.

Başvuru yapacak adayların son başvuru tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Başvurular, elden, posta veya kargo yoluyla Personel Genel Müdürlüğüne iletilmelidir. Başvuru koşulları ve talep edilen diğer nitelikler ve sınav takvimine dair bilgilere ise "www.ktb.gov.tr" internet sitesinden erişilebilecek.

Yorumlar (0)