Turistik ilçede hiç korona vakası görülmedi!

Bartın'ın Amasra ilçesinde vatandaşların kurallara riayet etmesi ve hafta sonu ilçenin giriş ve çıkışlarının kapatılması, hiç yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka görülmemesinde önemli rol oynadı.

GÜNDEM 12.05.2020, 15:30
Turistik ilçede hiç korona vakası görülmedi!

Bartın'ın 6 bin 600 nüfuslu Amasra ilçe merkezinde, hiç yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmedi.

Kaymakamlık ve belediye tarafından alınan önlemler sayesinde vatandaşlar, evlerinden çıkmadı. Ayrıca, hafta sonları ilçeye giriş çıkışlar kapatıldı.

İlçede kaymakamlık ve belediye tarafından vatandaşlara 10 bin maske dağıtıldı.

Turistik ilçede kurulan yöresel pazar yerinde vatandaşların maske, eldiven ve sosyal mesafe kararlarına riayet ettikleri fark edildi. 

Geçen sene 1 milyona yakın turistin geldiği tarihi ve turistik ilçede, hiç vakaya rastlanmaması mutlu etti. 

"Bu süreci iyi yönettik"

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Bu sürecin başından sonuna kadar vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Büyük bir bilinç düzeyi ile ilçemiz önlemlere uyarak, süreci rahatlıkla atlattığımızı düşünüyorum. Biz de belediye olarak kaymakamlık ve Vefa Sosyal Destek Grupları olarak bu süreci iyi yönettik." ifadelerini kullandı. 

"Amacımız Çeşm-i Cihan Amasra’mızı örnek hale getirmekti"

Çakır, ilçe merkezinde hiç vakaya rastlanmamasının kendilerini çok mutlu ettiğine dikkat çekerek, Amasra olarak neler yaptığımıza gelince Cumhurbaşkanlığımız ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara harfiyen uyduk. Bunun yanı sıra denetimlerimizi artırdık. Evde kalan vatandaşlarımıza destek olduk. Kısacası vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Tabii ekonomik zararımız olabilir ama amacımız Çeşm-i Cihan Amasra’mızı örnek hale getirmekti. Bunu da sanırım başardık." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)