Türbeye uyuşturucu sakladılar

Bursa’da şafak vakti 300 polisin katıldığı operasyonda, 600 yıllık türbenin bahçesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi.

GÜNDEM 11.03.2020, 08:58
Türbeye uyuşturucu sakladılar

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerin en büyük uyuşturucu operasyonlarından birini gerçekleştirdi. İl genelinde uyuşturucu ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen aracı şüphelilere yönelik soruşturma yürüten polis ekipleri, şafak vakti harekete geçerek önceden tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis Özel Harekat (PÖH) ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 300 polis görev aldı. Operasyonda, ekipler tek tek zanlıların ikamet ettikleri adreslerin bulunduğu mahallelere girdi.

600 yıllık türbeye uyuşturucu sakladılar

Gün doğmadan polisleri karşısında gören zanlılar ne olduğunu bile anlamadan gözaltına alındı. İkametlerde ve çevrede inceleme yapan ekipler de karşılaştıkları manzara ile şaşkına döndü.

Uyuşturucu satıcıları Çelebi Sultan Mehmed’in annesi Devlet Hatun tarafından 1414 yılında yaptırılan türbenin bahçesine uyuşturucu madde sakladı.

Narkotik köpeği Fırtına, türbenin bahçesinde yaptığı aramalarda bahçeye gizlenmiş uyuşturucuyu buldu. Torbacıların türbeye uyuşturucu saklaması ise hayrete düşürdü.

Yorumlar (0)