TurAz'da halikopter ve zırhlı araçlarla operasyon!

Türkiye ve Azerbaycan ordularının ortak askerî tatbikatında helikopter ve zırhlı araçlarla operasyon gerçekleştirildi.

GÜNDEM 06.08.2020, 13:18 06.08.2020, 13:21
TurAz'da halikopter ve zırhlı araçlarla operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı hava ve kara güçlerinin Azerbaycan'da düzenlediği geniş kapsamlı ve uzun süreli ortak askerî tatbikat çerçevesinde helikopter, tank ve zırhlı askerî araçlarla temsili düşman hedeflerine operasyon gerçekleştirildi.

Türkiye ve Azerbaycan ordularının ortak yürüttüğü askerî tatbikata ilişkin günlük bilgi paylaşımında bulunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün de yeni görüntüler paylaşarak, tatbikatın büyük uyumluluk içinde ve son derece başırılı bir biçimde sürdüğü vurgusunu yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının paylaştığı görüntülerde kahraman Türk askerleri ve kahraman Azeri askerlerinin helikopterlerle araziye indirilişi yer alıyor.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ortak askerî tatbikat kapsamında tank ve zırhlı araçlar da, helikopterler tarafından araziye indirilen askerlere destek verdi ve temsili düşmanın mevzilerine operasyon gerçekleştirildi.

Tatbikat senaryosuna göre bazı stratejik noktalarda bulunan düşman, gerçekleştirilen operasyonla bölgeden temizlendi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan askerî birliklerinin koordineli yürüttüğü temsili operasyonun da kusursuz sona erdiği bilgisi verildi.

12 Temmuz'da Ermenistan çatışma başlatmıştı

Dağlık Karabağ ve çevresindeki 7 ili işgali altında tutan Ermenistan, 12 Temmuz'da Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde Azeri mevzilerine top atışı gerçekleştirmiş, Ermenistan'ın çatışma başlatmasının ardından Türkiye'den de sert açıklamalar gelmişti.

"Azerbaycan'ın düşündüğü düşündüğümüz, yapacağı yapacağımızdır" anlamında mesajların da yer aldığı açıklamalar sonrası Türkiye ile Azerbaycan arasında ortak askerî tatbikat başlatılmıştı.

Askerî tatbikattaki "temsili düşman hedeflerinin" aslında Ermenistan ordusu hedeflerini karşıladığı biliniyor.

Yorumlar (0)