TurAz'a özel kuvvetler de katıldı

Türkiye ile Azerbaycan ordularının tatbikatına Türk özel kuvvetler de katıldı.

GÜNDEM 09.08.2020, 11:59
TurAz'a özel kuvvetler de katıldı

Türkiye hava ve kara kuvvetleri ile Azerbaycan hava ve kara kuvvetlerinin Azerbaycan'da devam ettiği geniş kapsamlı ve uzun süreli ortak askerî tatbikata katılan özel kuvvetler, birbirinden farklı operasyonlar gerçekleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı tatbikata dair günlük bilgilendirme yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, senaryo gereği kahraman Türk özel kuvvetlerinin helikopterlerle araziye indirildiği ve temsili düşman hedeflerine girildiği ve temsili düşman askerlerinin burada etkisiz hâle getirildiği bilgisini paylaştı.

Özel Kuvvetler'in kahraman personeli, tatbikat çerçevesinde zor arazi şartlarında stratejik ve askerî tesislere operasyon düzenleyerek düşman askerleri etkisiz hâle getirdi ve hedefleri ele geçirdi.

Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve çevresindeki 7 ili işgali altında tutan Ermenistan, 12 Temmuz'da Ermeni-Azeri sınırının Tovuz bölgesinde Azerbaycan ordusu mevzilerine yoğun top atışı gerçekleştirmiş, Azeri ordusu ise Ermenistan'ın saldırısına karşılık vermişti. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Türkiye'den Ermenistan'a uyarı yapılmış, arkasından ortak askerî tatbikat kararı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)