Tunceli Hozat'taki yangın kontrol altında

Orman Genel Müdürlüğü, Tunceli'ye bağlı Hozat ilçesi Tanzi Deresi bölgesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

GÜNDEM 29.08.2021, 21:59 30.08.2021, 11:36
Tunceli Hozat'taki yangın kontrol altında

Orman Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu olaya müdahalede bulunan kahramanların özverili çalışmaları neticesinde yangının kontrol altına alındığı kaydedilerek, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise Hozat ilçesi sınırındaki Tanzi Deresi üzerinde başlayan yangına ekipler tarafından karadan arazözler ve iş makinalarıyla, havadan ise helikopter ve uçakla müdahalede bulunulduğu aktarıldı.

Söz konusu açıklamada, "İçişleri Bakanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, bizzat kentimize gelerek yangını bölgede takip eden Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey'e ve personellerine, bölgede alın teri döken arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." denildi.

Olay

OGM tarafından gerçekleştirilen daha evvelki yazılı açıklamada, Tunceli'de özel güvenlik bölgesinde meydana gelen yangınlardan 3'ünün kontrol altına alındığı ifade edilmişti.

Tek noktada süren orman yangınına ise 1 uçak, 2 helikopter, 3 ilk müdahale aracı, 1 arazöz, 2 greyder, 2 dozer ve 40 personelle müdahalede bulunulduğu belirtilmişti.













Yorumlar (0)