Tunceli'de 600'e ulaşan terörist sayısı, 20'ye düşürüldü

Güvenlik güçlerinin Tunceli'de yürüttüğü terörle mücadele operasyonların neticesinde son 4 yılda terör örgütlerine katılım olmadığı ve 600 olan terörist sayısının 20'ye düşürüldüğü belirlendi.

GÜNDEM 21.02.2021, 15:02 22.02.2021, 15:01 Hanife
Tunceli'de 600'e ulaşan terörist sayısı, 20'ye düşürüldü

İçişleri Bakanlığı ve Tunceli Valiliği, koordineli bir şekilde iç güvenlikte terör ile mücadele operasyonlarını devam ettiriyor.

Jandarma ekiplerine ek olarak polis, güvenlik korucuları, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) desteğiyle yürütülen kapsamlı operasyonlar neticesinde 4 yıl önce  bölgede bulunan 600 teröristten geriye 20 teröristin kaldığı bildirildi.

Bölgede aralıksız devam ettirilen iç güvenlik operasyonlar sayesinde teröristler, bulundukları barınma alanlarında çıkamazken, ölüm korkusuyla Kandil'den gelen telsiz görüşmelerine dahi cevap veremez oldular.

4 yıldır terör örgütlerine katılım olmadı

Operasyonalr bölgedeki teröristi temizlerken, örgüte katılımların da azalmasına büyük katkı sağladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 'Türkiye'nin topyekun PKK ile mücadelesinin geldiği nokta' başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştığı grafikte 2020 yılında PKK’ya sadece 52 kişinin katılım sağladığını açıkladı. Tunceli'de ise kapsamlı operasyonlar sayesinde son 4 yılda terör örgütlerine katılımın olmadığı belirlendi.

1 yılda 850 operasyon

2020 yılında Tunceli’nde terörle mücadele kapsamında düzenlenen 850 operasyon ile İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde 3'ü kırmızı, 5'i turuncu ve 6'sı gri kategoride olmak üzere toplam 27 terörist ölü ele geçirilirken bölgede Kırmızı Liste'de bulunan terörist kalmadığı belirtildi.

Yıldırım- 4 Munzur Kutu Operasyonuyla TİKKO bölgeden temizlendi

Kent kırsalında yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren TKP/ML TİKKO terör örgütü,  28 Temmuz 2020'de başlatılan 'Yıldırım- 4 Munzur Kutu' operasyonu ile tamamen bitirildi.

Geçen 9 Kasım’da örgütün Türkiye sınırları içerisindeki bir numaralı ismi ve sözde 'Dersim komutanı' olan 'Deniz' kod adlı terörist Cumhur Sinan Oktulmuş ile 'Muharrem' kod adlı Ferdi Tosun'un etkisiz hale getirilmesi sonucunda Tunceli dağları, bu örgütten temizlendi.

'Eren-7 Mercan Munzur' eksi 20 derecede 2 metre karda devam ediyor

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca 7 Şubat günü başlatılan ve devam eden 'Eren-7 Mercan Munzur' operasyonunda; Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, Polis Özel Harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan görevli 1062 kişilik personel yer alıyor.

Kışlık özel kıyafetleriyle araziye çıkan güvenlik güçleri, 2 bin 500 rakımlı dağlarda kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu hava sıcaklığının da eksi 20'lere düştüğü yüksek kesimlerde ve sarp arazide arama ve tarama faaliyetlerini devam ettiriyor.

Yorumlar (0)