Tunç Soyer'den çok tehlikeli provokasyon!

Eşi Neptün Soyer, Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaret karikatürünü paylaşarak destek verdi; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Müslümanların Hz. Muhammed karikatürlerine karşı öfkeli olduğu şu günlerde çok tehlikeli bir girişimde bulunarak ilk kez "Mizah Festivali" düzenleyerek Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatüristleri İzmir'e davet etti.

GÜNDEM 17.12.2020, 14:38
Tunç Soyer'den çok tehlikeli provokasyon!

Aynı zamanda Karikatürcüler Derneği Üyesi olan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, toplumun hakaret karikatürlerine karşı en tepkili olduğu dönemlerde Uluslararası İzmir Mizah Festivali düzenlemeye başlayarak ilk festivale de Türkiye ve İslam karşıtı karikatüristlerin davet edilmesine sert tepki gösterdi.

Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait "İzmirTube" isimli Youtube platform kanalında dün başlatılan ve 25 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek olan Mizah Festivali'ne Başkan Tunç Soyer'in özel daveti ile çağırılan karikatüristler arasında Jean Plantu'un kurduğu ve Türkiye ile İslam düşmanlığından tanınan derneğin üyelerinin olduğu belirtildi.

Vatan Partisi'nin yazılı açıklamasında, Uluslararası İzmir Mizah Festivali'nin yıllarca düzenlenmeyip özellikle İslam'a hakaret edilen karikatürlere karşı öfkenin yükseldiği dönemde ilk kez yapılacak olmasına dikkat çekildi ve mizah maskesi altında düzenlenen sözde festivalin Türk-İslam dünyasına açıkça ihanet olduğu savunuldu.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, aynı zamanda bir karikatürcü olarak ve Karikatürcüler Derneği üyesi olarak, sözde İzmir Mizah Festivali’ne açıkça ve her fırsatta İslam ve Türkiye düşmanlığı yapan Jean Plantu isimli sözde karikatürist ile her fırsatta Ermeni Soykırımı iftirasını karikatürlerine yansıtan Michel Kickha’yı davet etmesi sebebiyle Tunç Soyer’i şiddetle kınadığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer de, sözde karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini, tepkilerin zirveye ulaştığı günlerde sosyal medya hesabından açık bir şekilde yayınlamış ve karikatüre destek vermiş, içindeki İslam düşmanlığını ve Hz. Muhammed'e olan kinini kusmuştu.

Tunç Soyerin eşi Neptün Soyer Hz. Muhammed Karikatürü

Yorumlar (0)