Tüm yurtta ‘Trafik Haftası’ seferberliği

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ülke çapında trafik haftası kutlamaları devam ediyor.

GÜNDEM 09.05.2019, 16:00 09.05.2019, 16:08
Tüm yurtta ‘Trafik Haftası’ seferberliği

Trafik haftası Türkiye'de her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü başlıyor ve takip eden hafta boyunca kutlanmaya devam ediyor. Bu yıl 5-11 Mayıs tarihleri trafik haftası olarak belirlendi. 5 Mayıs’ın “Karayolu Trafik Güvenliği” günü olarak kutlanmasıyla başlayan trafik haftası ülke çapında kutlanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da konuya özel önem göstermesi sebebiyle tüm ülke çapında trafik güvenliği için seferberlik ilan edilmiş durumda.

Tema olarak trafikte çocuk güvenliği belirlendi

Bu yıl ki trafik haftası kutlamaları için “trafikte çocuk güvenliği” teması belirlendi. Trafik haftası kutlamaları 4 Mayıs’ta Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği  "Karayolu Trafik Haftası Açılış Töreni" ile başladı.

Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen kutlamalarda çocuklara trafik eğitim parklarında uygulamalı trafik güvenliği eğitimleri verildi.  Yurt genelinde birçok alışveriş merkezine uygulamalı trafik eğitim parkları kurularak burada çocuklara trafik eğitimleri verildi.

Alkolün etkileri vatandaşa anlatılmaya çalışıldı

Şehir merkezlerinde stantlar kurularak üzerinde trafik kurallarının yer aldığı promosyon ürünler dağıtıldı. Ülke çapında vatandaşlara emniyet kemeri simülasyon aracı ve alkol gözlüğü parkuru kullandırılarak emniyet kemerinin önemi anlatılmaya çalışılacak. Böylece  alkolün sürücü üzerindeki etkilerini herkesin görmesi sağlanacak.

Vaazlarda trafik güvenliği gündeme getirilecek

Bu hafta Cuma vaazlarında trafik güvenliği konusunun işlenmesi için il ve ilçe müftülükleri ile gerekli görüşmeler yapıldı.

Milli Piyango İdaresi projeye destek verdi

Bugün çekilişi yapılacak olan Milli Piyango biletlerine ise trafikte önceliğin yayalarda olduğunu hatırlatan görseller yerleştirildi. İçişleri Bakanlığı Şubat ayında 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan ederek tüm trafik kullanıcılarında bu bilincin yerleşmesi için geniş kapsamlı bir proje başlatmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı koordinasyon toplantısında, trafik haftası kapsamında denetimlerin artırılması ve kritik noktalarda personelin daha dikkatli davranması konusunda uyarılarda bulundu.

Çocuklar trafik polisi oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çocuk Meclisi üyeleri de, Ankara’nın kent merkezinde trafik polisleriyle birlikte denetimlere katıldı. Kızılay meydanında düzenlenen etkinliğe 16 çocuk katıldı. Çocuklar da polis üniformaları giyerek denetimlerde sürücülere trafikle ilgili sorular sordu. Doğru cevap veren sürücülere çeşitli hediyeler dağıttılar. Trafik polisi kıyafetleriyle ellerinde dövizler taşıyan çocuklar tüm kesimler tarafından dikkat çekti. Uygulamaya farklı gruplarla dönem dönem devam edileceği bildirildi.

Yurdun birçok bölgesinde ise polis ve jandarma güçleri ortak etkinlik düzenleyerek trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağladı. Yaptıkları denetimler esnasında sürücülere bilgilendirici broşürler dağıttılar. Yaya geçitlerinde yaptıkları denetimlerde sürücüleri durdurarak yaya önceliği konusunda bilgilendirme yaptılar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik haftası kutlamaları kapsamında çocuklarla birlikte helikoptere binerek trafik denetlemesi gerçekleştirdi.

11 Mayıs tarihinde trafik haftası kutlamaları sona erecek. İçişleri Bakanlığının kararlı duruşuyla, trafikte denetimler ve eğitim çalışmaları ise hız kesmeden devam edecek.

Yorumlar (0)