"Tüm Türkiye'ye söz veriyoruz, hayat pahalılığını çözeceğiz"

Zonguldak-Kilimli yolunun açılış töreninde enflasyon ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığı problemini çözeceklerini açıkladı.

GÜNDEM 05.02.2022, 16:01 05.02.2022, 16:51
"Tüm Türkiye'ye söz veriyoruz, hayat pahalılığını çözeceğiz"

Zonguldak-Kilimli yolunun açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik problemlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

“Hayat pahalılığını çözeceğiz”

Enflasyon sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığının çözümü konusunda söz verdi ve şunları söyledi:

“Başta enflasyon olmak üzere yaşadığımız her problemin üstesinden geleceğiz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın ne istediği ve ne yaşadığıdır. Tüm Türkiye'ye Zonguldak'tan söz veriyoruz. Nasıl vesayeti devreden çıkardıysak, terör unsurlarının başını ezdiysek, darbecileri püskürttüysek, hayat pahalılığı problemini de Allah'ın izniyle çözeceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim, milletimize siyasetten vefa değil, can borcumuz var."


“Dövizdeki sinsi planları önledik”

Geçtiğimiz günlerde TÜİK’in açıkladığı yüzde 48,69'luk enflasyon oranına temas eden Erdoğan, şu sözleri kullandı:

"Bu büyük devrim, hiç şüphesiz kolay ilerlemeyecek. Salgın sürecinde herkes içine kapanırken, üretime ve ihracata yüklenmemizin amacı bu imkanı değerlendirmektir. Gördünüz gibi döviz kuru yoluyla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Sizlerle beraber bu sinsi planı etkisiz hale getirdik. Öte yandan salgının emtia ve küresel enerji fiyatlarında sebep olduğu fevkalade artışlarla enflasyonda hiç istemediğimiz bir artış yaşandı. Her anlamda çalışanlarımızı ezdirmemek amacıyla ciddi iyileştirmeler yaptık. Milletimizin her problemi, her acısı, ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir. Herkes müsterih olsun. Son 20 senede Türkiye'yi nasıl ileriye taşıdıysak bugünkü problemleri de çözecek olan da biziz. Toplumlar ve insanlar gibi devletlerin de tarihlerinde büyük dönüm noktaları bulunmaktadır. Türkiye böyle bir dönüm noktasından geçiyor. Bu yol, güçlü ve büyük Türkiye'ye çıkıyor. Türkiye’yi, dünyanın en büyük ve önemli 10 ekonomisinden biri haline getirme sözümüz, bu hedefin en net sembolüdür.

“Elektrik düzenlemesi, vatandaşlarımızı inşallah rahatlatır”

Elektrik faturaları konusunda gelen şikayetler sonrası yapılan düzenlemenin, vatandaşları rahatlatmasını dilediğini belirten Erdoğan, “Başta enflasyon farkı olmak üzere bütün çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumayı sürdüreceğiz. Elektrik faturaları ile ilgili şikayetlerin artması sebebiyle en düşük miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata çıkardık. Bu düzenleme, inşallah dar gelirli vatandaşlarımızı rahatlatacaktır.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)