"Tüm suç, Osmanlı topraklarını paylaşanlarındır!"

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Filistin meselesinin suçluları Osmanlı Devleti'nin topraklarını aralarında paylaşan Batılı devletlerdir" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 22.05.2020, 14:04
"Tüm suç, Osmanlı topraklarını paylaşanlarındır!"

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin'deki sorunların asli suçlusunun Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı Devleti'nin Asya'daki topraklarını aralarında paylaşan Batılı devletler olduğunu ifade etti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Kudüs Günü dolayısıyla canlı yayında halka hitap etti.

Konuşmasında, BM'nin (Birleşmiş Milletler) Filistin ve Yemen'deki Müslümanların korunmasına ilişkin görevini yerine getirmediğini kaydeden İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Sözde Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları kuruluşları, Müslümanların korunması söz konusu olduğunda fonksiyonunu yerine getirmiyor. Sözde insan hakları örgütleri de ölüdür." diye konuştu.

Amerika'nın kölesi olan Arap toplulukları

Amerika'nın temel politikalarından birinin İsrail'in bölgedeki varlığını normalleştirmek olduğuna dikkati çeken Ayetullah Ali Hamaney, şöyle konuştu:

"Bölgede Amerika'nın köleleri gibi hareket eden bazı Arap toplulukları da ekonomik bağlar ve benzeri şeyler kurarak bu normalleşmeye zemin hazırlıyor. Bu çabalar tamamen yararsız ve nafiledir. Siyonist rejim ölümcül bir kanserdir ve bu bölgeye zararlıdır. Kuşkusuz kökünden sökülüp yok edilecek."

Filistin meselesinde suçlu Osmanlı topraklarını paylaşanlar

Filistin'de uzun yıllardır yaşanan trajedinin asli suçlusunun Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı Devleti'nin Asya'daki topraklarını aralarında paylaşan İngiltere'nin başını çektiği Batılı devletler olduğunu kaydeden Ayetullah Ali Hamaney sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu trajedideki temel suçlu, Batılı hükümetler ve onların şeytani politikalarıdır. Birinci Dünya Savaşı'nı kazanan devletler, Osmanlı İmparatorluğu'nun Asya'daki topraklarını en önemli savaş ganimeti olarak aralarında paylaştığı gün, hakimiyetlerini sürdürebilmek için bölgenin kalbinde güvenli bir üs oluşturma ihtiyacı hissettiler."

Bölgenin gafletinden yararlanılarak İsrail kuruldu

İkinci Dünya Savaşı sonrasında da bölge ülkelerinin gafletinden faydalanılarak İsrail'in oluşturulduğunu ifade eden Ali Hamaney, Batılı ülkelerin bu sayede ilk olarak Filistin'e daha sonra da bölge ülkelerine darbe vurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin meselesinin çözüm yolunun Filistin'de tüm dini ve etnik grupların katılacağı bir referandumdan geçtiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)