Tüm askeri birimlerde termal kamera denetimi olacak!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlere ilişkin, "Tüm askeri birimlerde termal kamera denetimi olacak, sınırdaki personellere virüs koruyucu kıyafet verilecek." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 13.03.2020, 13:04 13.03.2020, 15:07
Tüm askeri birimlerde termal kamera denetimi olacak!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlere ilişkin açıklamada bulundu. 

Yetkililer, "Tüm askeri birimlerde termal kamera denetimi olacak, sınırdaki personellere virüs koruyucu kıyafet verilecek." ifadelerini kullandı. 

"Rusya ile ortak devriyenin 15 Mart’ta başlaması planlanıyor"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, Ankara'da Rus askeri heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeleri de değerlendirdi. 

Bugün de süren görüşmelerin olumlu çerçevede ilerlediğini kaydeden yetkililer, "Bu kapsamda İdlib’de Rusya ile ortak devriyenin 15 Mart’ta başlaması planlanıyor. Sahada genel itibarıyla ateşkese taraflar uyum gösteriyor. Bunun haricinde çok küçük gruplar tarafından ateşkesi bazı ihalller oldu. Bu ihlaller azalarak devam ediyor. Bunlar ateşkesin bozulması seviyesinde değil. Gözlem noktalarımız görevlerine Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde görevlerine devam ediyorlar, devam edecekler. Herhangi bir saldırı olursa karşılık verilecek." ifadelerini kullandı. 

"Barış Pınarı Harekât bölgesinde 155 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Barış Pınarı Harekât bölgesinde son bir ay içerisinde yaklaşık 50 saldırının düzenlendiğini kaydederek, şunları aktardı:

“Barış Pınarı bölgesi güneyinden son bir hafta içerisinde sızma girişiminde bulunan 40 PKK/YPG’li terörist tespit edilmiş, toplamda son bir ay içerisinde 155 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

22 Ekim 2019 tarihli Soçi mutabakatı kapsamında Rusya ile müşterek icra edilen devriyelere devam edilmektedir. En son 12 Mart tarihinde olmak üzere bugüne kadar toplam 34 devriye icra edilmiştir.

Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekât Alanlarına terör örgütü tarafından son bir ay içerisinde 80’den fazla taciz/saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılara meşru müdafaa kapsamında misli ile karşılık verilmiştir.

Son bir ay içerisinde; Münbiç bölgesinden Fırat Kalkanı bölgesine sızma girişiminde bulunan 37  PKK /YPG’li terörist, Tel Rıfat’tan Zeytin Dalı Bölgesine sızma girişiminde bulunan 7 PKK /YPG’li terörist etkisiz hale getirilmiştir."

"3 binden fazla vatandaş gönüllü askerlik talebinde bulundu"

Aktop, Bahar Kalkanı Harekâtı başladığından beri 3 binden fazla vatandaş tarafından askerlik şubelerine başvurularak, gönüllü askerlik talebinde bulunulduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)