TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için karar verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgi açıklamaları sebebiyle, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçu gerekçesiyle yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için karar verildi.

GÜNDEM 11.01.2023, 14:23
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için karar verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddiaları sonrasında hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılaması başlanan TÜRK Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı adına açılan dava bugün görüldü. Son savunmaların verilirken, davada Fincancı hakkında 2 sene 8 ay 15 gün hapis cezası ve tahliye kararı çıktı.

“Mahkeme objektifliğini kaybetti”

Şebnem Korur Fincancı hakkında devam eden davada 29 Aralık günü gerçekleştirilen duruşmada, Fincancı ve avukatları savcının incelemesine karşı son savunmalarını yapmıştı. Fakat zanlının avukatlarından Meriç Eyüboğlu, mahkemenin objektif bir görüşe sahip olmadığını ifade ederek reddi hakim isteminde bulunmuştu. Mahkeme, söz konusu arzın süresinde gerçekleştirilmemiş olması ve duruşmayı uzatma düşüncesiyle uygulandığı gerekçesini sunarak talebi reddetmiş ve itirazın üst mahkeme yoluyla yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Karar verildi

TSK ile ilgili açıklamaları sebebiyle, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçu gerekçesiyle yargılaması devam eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 sene 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edilmesine karar verildi.

Yorumlar (0)