TSK’nın gücüne güç katıyor: Bakan Akar’dan TCG Gür’e ziyaret…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle Akdeniz ve Ege’de birçok önemli görev yapan denizaltıda incelemeler yaptı.

GÜNDEM 20.02.2021, 15:42 21.02.2021, 14:20
TSK’nın gücüne güç katıyor: Bakan Akar’dan TCG Gür’e ziyaret…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akdeniz ve Ege’de birçok önemli görevi yerine getiren TCG Gür denizaltısında denetim ve incelemelerde bulundu.

Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve 2. Korvet Filotillası Komodorluğu Sancak Tevcih Töreni sonrası Foça Deniz Üs Komutanlığı’na ziyarette bulundu.

“Denizaltı ailesi nasılsınız?”

Hulusi Akar ve beraberindekiler, çevre denizler başta olacak şeklide bütün Akdeniz’de NATO ve milli görevlerini başarıyla yerine getiren TCG Gür denizaltısına gelişinde geleneklere uygun şekilde “silistre” çalınarak karşılandı. Denizaltıya girmesinin ardından Akar personeli “Denizaltı ailesi nasılsınız?” diyerek selamladı.

Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri’nin en caydırıcı ve etkin unsurları arasında bulunan TCG Gür denizaltısında personel ve gemi komutanından gemi ve görevlerine dair de bilgi aldı.

Üstün savaş gücüyle…

Silah ve atış kontrol sistemleri bakımından Türk Donanması’nın en gelişmiş denizaltı olan GÜR sınıfı denizaltılar üstün savaş gücüne sahip.

Bakan Akar da denizaltının önceki harekat görevlerinden olan 38 gün denizin altında gün ışığı görmeksizin görevini başarıyla bitirdiğini söyleyerek zorlu koşullarda görevli personeli tebrik etti.

Yorumlar (0)