TSK’nın gücüne güç katacak: ‘Fırtına’lar teslim edildi

BMC tarafından üretimi bitirilen milli ve yeni nesil 3 Fırtına obüsü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katıldığı törenle TSK’ya teslim edildi.

GÜNDEM 23.01.2021, 12:13 24.01.2021, 12:44
TSK’nın gücüne güç katacak: ‘Fırtına’lar teslim edildi

Akar, 1. Ana Bakım Fabrikası Müdürlüğü’nde dün incelemeler yaparak brifing aldı. Savunma sanayi başta olmak üzere dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması için yapılan üretimlerin çok büyük bir öneme sahip olduğu ifade edildi.

“Önümüzdeki süreçte çok daha ileriye gideceğiz”

Akar, savunma sanayiye ilişkin ihracatın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Toplumsal hafızamızda bulunan ibretlik tarihi dersler var. Nuri Demirağ’ı, Nuri Killigil’i unutmayın. Bakanlık olarak başından beri ‘her şeyi askeri fabrikalar, kamu yapacak, devletin fabrikaları, askerler yapacak’ gibi bir düşüncenin içerisinde yer almadık. Böyle bir şey kalmadı artık. Burada önemli olan devletimizin, milletimizin bütün unsurlarının seferber edilip birbirleriyle koordineli olarak, işlerini kolaylaştırıp destekleyecek şekilde çalışmalarını sürdürmesi.

Bu manada özel sektör, kamu sektörü, üniversiteler dahil tek yumruk, omuz omuza, vücut olarak çalıştılar ve çalışmayı sürdürüyorlar. Bu konuya ilişkin önemli bir mesafe kat edildi. Gelecek dönemde bunlardan ilham alıp daha da ileriye gideceğimizi düşünüyorum. Çünkü kendimize güvenimiz geldi.”

Akar ardından BMC’nin ürettiği zırhlı araçların bulunduğu sergiyi gezdi.

“Mehmetçik’imiz çok daha iyi işler yapacak”

Personelin yanında ordular için ateş güce ve manevranın da önemli unsurlar olduğunu söyleyen Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fırtınalar bu konuya ilişkin kendilerini kanıtlamış silahlardır. Şimdiye dek yapmış olduğumuz uygulamalarda kullanılan silahlar. Bundan son derece memnunuz. Bunun ikinci versiyonu geliştirilen versiyonuyla Mehmetçik’in çok daha önemli işler gerçekleştireceğinden emin olabilirsiniz. Bizim için de sizin için de bu önemli bir gurur kaynağı. Herkesi kutluyorum.

Bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, hak, alaka ve menfaatlerimizi denizde, karada ve havada ‘ölürsem şehit olurum kalırsam gazi’ anlayışıyla korumayı sürdüreceğiz. Sizler de bu gayretlerimizi kolaylaştırmak amacıyla araç, silah, gereç, teçhizat ve mühimmat üretimine devam edeceksiniz. Böylece millet olmanın mutluluğunu ve imtiyazını hep beraber yaşayacağız.”

Yorumlar (0)