TSK’nın gözbebeği komandolar, terör örgütü bölge sorumlularının “evini” kuşattı 

Kuzey Irak’ta görevlendirilen komandolar, terör örgütünün sözde bölge sorumluları tarafından kullanılan bir mağarayı kuşattı. M-16 piyade tüfekleriyle birlikte çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçiren komandolar, mağarayı kullanılamaz hale getirdi. 

GÜNDEM 28.11.2021, 13:19
TSK’nın gözbebeği komandolar, terör örgütü bölge sorumlularının “evini” kuşattı 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından aktarılan bilgiye göre Kuzey Irak’ta görevde olan kahraman komandolar, Nisan 2021’de eş zamanlı olarak başlatılan Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarını aralıksız devam ettiriyor. Avaşin, Bayran ve Metina bölgelerinde konuşlanan komandolar, zorlu arazi ve iklim koşullarına karşın terör örgütünü hezimete uğratmaya devam ediyor. 

 

Mağaralara tek tek giriyorlar 

Bölgede terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen mağaralara teker teker giren komandolar, mağaraları ve içlerindeki M-16 piyade tüfeği dahil tüm silah ve mühimmatları kullanılamaz hale getiriyorlar. Son olarak gerçekleştirilen bir operasyonda Pençe-Yıldırım bölgesinde bulunan Bisur mevkiindeki bir mağarayı ele geçiren komandolar, terörist yöneticilerinin sözde “evini” kullanılamaz hale getirdi. 



Oda oda ayrıldığı dikkat çeken mağarayı ve içerisindeki mühimmat ile silahları kendi yöntemleriyle temizleyen kahraman komandolar, son 1 hafta içinde teröristlerin çok sayıda EYP ve mayınını, 9 el bombasını, 1 makineli uçaksavar topunu, 2 havanını, 1 doçka uçaksavarını, 2 M-16 piyade tüfeğini, 3 keskin nişancı tüfeğini, 1 bixi makineli tüfeğini, 1 RPG-7 roketatar silahını, 11 grenade anti tank mühimmatını, 1 grenade anti tank lançerini ve 2 zu 23/35 makineli uçaksavar topunu ele geçirdi.  



Pençe harekatlarında 831 terörist öldürüldü 

MSB’den aktarılan bilgiye göre Pençe harekatları kapsamında son 7 ayda 831 terörist öldürüldü. MİT ile birlikte çalıştığı bilinen TSK, Türk S/İHA’larından aktarılan veriler doğrultusunda operasyonları ayrıntılı olarak planlayarak harekete geçiyor. Türkiye’de büyük oranda yerli ve milli olarak üretilen hava ve kara araçları sayesinde de operasyonlar başarıyla sonuçlanıyor. 

Yorumlar (0)