TSK’nın ‘amfibi deniz piyadeleri’nden nefes kesen bir operasyon…

TSK’nın denizde ve karada harekat gerçekleştirebilen amfibi deniz piyadeleri, zorlu koşullarda operasyonlara milli gemilerdeki eğitimlerle hazırlanıyor.

GÜNDEM 30.04.2021, 22:23 30.04.2021, 22:31
TSK’nın ‘amfibi deniz piyadeleri’nden nefes kesen bir operasyon…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denizdeki ve karadaki gücü ‘amfibi deniz piyadeleri’ eğitimleri hız kesmeden sürüyor.

Timsah ismiyle adlandırılan seçkin birlik, uluslararası sularda ve “Mavi Vatan”da önemli görevler üstleniyor.

Amfibi deniz piyadeleri, bütün koşullarda başarıya erişecek şekilde yetiştiriliyor.

Eğitimlerde askeri ve fiziki yeteneklerle donatılmış olan amfibi deniz piyadeleri, denizde ve karada üst düzey harekat gerçekleştirebiliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının İzmir Foça’da bulunan Amfibi Deniz Piyade Tugayı’nda amifibi timlerinin deniz eğitimleri görüntülendi.

Çalışmalar kusursuzca sürüyor

Amfibi deniz piyadeleri tarafından, suyun üstündeki eğitimlerde bottan hareket durumunda olan bir gemiyi çıkıp gemiyi ele geçirme, hareketli botlarla hedefleri etkisizleştirme, helikopterden halatla gemiye iniş yapma, denizde küçük gemiden büyük gemiye geçiş yapma gibi görevleri kusursuzca bitiriyor.

“Timsah” timi, hedef gemiye botlarla çıkış harekatı esnasında kendilerine ateş açılması durumunda makineli tüfekler ve destek silahlarıyla düşmanı baskılayabiliyor.

Timlere botun üzerinde roketatarlarla düşman gemisine atış eğitimi de yaptırılıyor. Hareketli botun üzerinde gerçekleştirilen bu atış, dünyanın en zor atış tekniklerinden biri olarak biliniyor.

Amfibi hücum timlerince, düşmanın sahil hattına sessiz bir şekilde girme, keşif ve gözlem hareketleri yapma ve hedefleri etkisizleştirme gibi yetenekler kazanılıyor.

Eğitimlere milli gemiler destek veriyor

Toprak üstünde olduğu gibi derin sularda da çok rahat bir şekilde yapılabilen eğitimlere Türkiye’de yapılan ve dünyanın en büyük amfibi çıkarma gemilerinden olan TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar da katılıyor.

Yerli ve milli amfibi gemileri, 19,60 metrelik eni, 138,75 metrelik boyuyla, deniz piyadelerinin çeşitli durumlara karşı eğitimlerine bir platform oluyor.

Senaryo gereği teröristlerce kaçırılan gemide harekat...

Piyadeler aldıkları eğitimlerde senaryo gereğince teröristlerce kaçırılmış olan gemiye çıkma harekatı yapıyor.

Amfibi timi, hedefe botlarla tam teçhizatlı bir şekilde ilerlerken, ardından gemide ilerleme yöntemlerini kullanıp köprü üstüne giderek makine dairesini ve personeli kontrol altına alıyor.

Havadan gerçekleştirilen harekattaysa helikopterden aşağı bırakılmış olan halattan serbest kayış ve dağ ipiyle kontrollü kayış teknikleri kullanılıp geminin güvertesine çıkan askerler, güvertede kendilerine ait bir toplanma ve emniyet noktası belirlemelerinin ardından geminin makine dairesini ve personelini kontrol altına alıyor.

Yapılan harekatta geminin iç bölmedeki kompartımanlarıyla dışarıdaki açık alanı aranıyor. Gemide bulunan kişilerin kontrol altına alınması sonrası ise faaliyetler sona eriyor.



Yorumlar (0)