TSK’dan tarihi operasyon: PKK’nın Ağrı grubu yok edildi

Eren-Kış Operasyonları kapsamında Ağrı İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda PKK’nın Ağrı grubu yok edildi. 80 gün süren çalışmada 100 metre uzunluğundaki mağara, PKK’nın yuvası olmaktan çıkartıldı. Tamamen temizlenen mağarada terör örgütünün Ağrı Dağı sorumlusu ve beraberindeki teröristler öldürüldü. 

GÜNDEM 09.05.2022, 15:57 09.05.2022, 16:08
TSK’dan tarihi operasyon: PKK’nın Ağrı grubu yok edildi

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Eren-Kış Operasyonları’ndan sevindiren haber geldi. “Ara-bul-yok et” taktiğiyle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Ağrı Dağı kırsalında başlatılan Eren Kış-9 Ağrı Dağı Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Emre Dokumacı Operasyonu başarıyla tamamlandı. Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı komutasında SİHA, JİHA, JÖH ve PÖH desteğiyle düzenlenen operasyonda 82 timden 1592 personel görev aldı. 

“Y” şeklindeki mağara tespit edilip yok edildi

Eren Kış-9 Ağrı Dağı operasyonu kapsamında PKK/KCK BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarına en ağır darbe indirildi. 1592 personel tarafından tespit edilen, yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve 28 metre derinliğinde “Y” şeklinde olan mağaraya operasyon düzenlenmesi için düğmeye basıldı. Teröristlerin yer altında yaşamasına yardımcı olan bu doğal mağara önce komandolar tarafından çembere alındı. Ardından teröristlere, hiç beklemedikleri bir anda “teslim ol” çağrısı yapıldı. Fakat bu çağrı, silahlar ateşlenerek yanıtlandı. Bunun üzerine devreye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçaklar, SİHA ve İHA’lar girdi. 



Hedefler bombalandı, mağara temizlendi

Hava Kuvvetleri Komutanları personelleri, mağara ve çevresindeki belirli hedefleri bombaladı. Jandarma ekipleri tarafından her aşaması titizlik çerçevesinde ve tamamen gizli olarak yürütülen operasyon kapsamında mağaradaki tüm teröristler öldürüldü. Teröristlerin arasında PKK/KCK’nın Ağrı Dağı sorumlusu olduğu da aktarıldı. Terörist cesetlerinin mağaradan çıkartılmasının ardından 100 metre uzunluğundaki mağaranın çevresine 1,5 kilometrelik yol yapıldı. 2 rok, 2 dozer ve 7 ekskavatör ile teknik cihazlar bölgeye sevk edildi. Araçların tümü 80 gün boyunca toplam 6636 saat çalıştı. Mağara ve çevresinden 14 bin 770 kamyonluk hafriyat çıkartıldı. Bu şekilde yer altı mağaracı ortaya çıkartılmış oldu. 

Soylu, temizlenen mağara ve sığınakları inceledi

Operasyon kapsamında komandolar tarafından temizlenen tüm yeraltı sığınakları ile mağara, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yerinde incelendi. Bölgede faaliyet gösteren personellere moral ziyaretinde bulunuldu. 9 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla tamamlanan operasyon sonucunda Ağrı Dağı sorumlusunun da aralarında olduğu 11 teröristin öldürüldüğünü ise yetkililer duyurdu. Ayrıca operasyonda 23 adet EYP-mayın, 2 adet silah üstü dürbün, 28 adet barınak-sığınak-depo, 4 adet küçük telsiz, 2 adet büyük telsiz, çok sayıda mühimmat ve silah ile gıda ve yaşam malzemesinin bulunduğu ve bunların imha edildiği kaydedildi. Operasyon sırasında ele geçirilen tüm örgütsel dokümanlar da incelendikten sonra yok edildi.

Yorumlar (0)