TSK yeni silahlarla büyük gösteriye hazırlanıyor!

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından son dönemde yapılan en kapsamlı kış tatbikatının 1 Şubat ve 12 Şubat tarihleri arasında Kars'ta gerçekleştirileceği bildirildi. Tatbikata muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri de katılacak.

GÜNDEM 17.01.2021, 11:53 18.01.2021, 09:05
TSK yeni silahlarla büyük gösteriye hazırlanıyor!

Kahraman TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) son dönemde yapacağı en kapsamlı kış tatbikatının hazırlığını sürdürüyor. Muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin de eşlik edeceği tatbikatta topçu bataryaları, tank bölükleri, komandolar, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, keskin nişancı timleri ve helikopterler görev yapacak.

Kış 2021 Tatbikatı ismi verilen kapsamlı tatbikat, 1 Şubat ile 12 Şubat tarihleri arasında Kars'ta düzenlenecek.

Müşterek, fiili atışlı ve birleşik tatbikata yakın zamanda Ermenistan ordusu karşısında muzaffer olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli ve unsurlarının da katılacağı bildirildi.

Yeni silahlar denenecek

Tatbikat sayesinde müşterek harekatın icra edilmesi hususunda koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, envanterde yer alan ve envantere yeni giren ya da savunma sanayi firmaları tarafından geliştirilen harp araç ve silahlarının performansları da denenmiş olacak.

Ayrıca askerî birliklerin şiddetli soğuklarda ve derin kar altında atış yapma kabiliyetleri dâhil, tüm muharebe kabiliyetlerinin ve imkânlarının denenmesi de sağlanacak. Bunun yanında kış koşullarında araziye yerleşme, arazide barınma, bakım ve ikmal faaliyetlerinin icrasında eğitim düzeyinin geliştirilmesi ile komuta kontrol mekazinzma ve sistemlerinin işletilmesinin sağlaması da yapılmış olacak.

Hava hücum harekatı, taarruza kalkma, havadan atma harekatı, lojistik destek ve hava ulaştırma faaliyetlerinin icra edileceği kış tatbikatında topçu bataryaları, tank bölükleri, komandolar, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, keskin nişancı timleri ve helikopterler görev yapacak.

Yakın zamanda işgalci Ermenistan'ın katil ordusu Ermenistan Silahlı Kuvvetleri karşısında büyük galibiyet kazanan muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurlarının ve personelinin de görev alacağı operatif düzeydeki kış tatbikatının son dönemde yapılan en büyük tatbikatlar içinde yer aldığı kaydediliyor.

Yorumlar (0)