TSK ve MİT’ten operasyon: PKK'nın üst düzey ismi Said Hasan öldürüldü

MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği ortak operasyonda, PKK’nın sözee Said Hasan önderliğindeki yönetim takımı, SİHA'lar tarafından etkisiz hale getirilirken; teröristlerin Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşmek için yola çıktıkları aktarıldı.

GÜNDEM 17.08.2021, 11:13
TSK ve MİT’ten operasyon: PKK'nın üst düzey ismi Said Hasan öldürüldü

MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta ortak ve başarılı bir operasyona imza attı.

MİT tespit etti, SİHA’lar vurdu

PKK terör örgütünü adına Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşmeye giden 3 kişilik sözde yönetim takımı Sincar'dan çıkamadan SİHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi.

Operasyonun düzenlendiği otomobil içerisinde PKK terör örgütünün, sözde üst düzey yöneticilerinden Said Hasan da yer alıyordu.

PKK'nın Sincar uzantısı olan YBŞ'nin sözde komutanı olarak bilinen Said Hasan’ın, PKK/KCK sözde yürütme konseyi üyesi ve Sincar Sorumlusu Mam Zeki Şengali isimli, 3 sene önce etkisiz hale getirilen İsmail Özden'in yakın adamı olduğu belirtildi.

Türk askeri üssüne yapılan saldırının planlayıcısı

Said Hasan’ın, Irak'ın kuzeyindeki Başika’da bulunan Türk askeri üssüne gerçekleştirilen ve 1 askerimizin şehit olduğu terör saldırısının planlayıcısı olduğu aktarılıyor

Terörist Said Hasan'ın etkisiz hale getirildiği operasyondan kalan fotoğraflar, SİHA'ların başarısını da dikkatlere sundu.

Yorumlar (0)