TSK ve MİT'ten Türk diplomat için ortak operasyon!

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) ve MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), Kuzey Irak'ta ortak bir operasyon düzenledi.

GÜNDEM 25.07.2019, 12:53
TSK ve MİT'ten Türk diplomat için ortak operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Millî İstihbarat Teşkilatının Kuzey Irak'ta yaptığı operasyonda, geçtiğimiz hafta Irak'ın Erbil kentinde Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği saldırının planlayıcıları vuruldu.

İki ayrı operasyon düzenlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı tarafından ortak düzenlenen operasyonlardan ilki 18 Temmuz'da Duhok'ta, bir yolda gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler etkisiz hale getirildi. Nefes kesen takip, 18 Temmuz'dan sonra da sürdü.

Altı gün sonra da, saldırıyı planlayan diğer teröristlerin yerleri tespit edildi ve uygun zaman belirlenen hedefe konuldu. Saldırının planlayıcısı olan teröristler, Kuzey Irak'ın Batika kırsalında etkisiz hale getirildi.

Türk diplomatı şehit eden 4 terörist yakalanmıştı

Irak Erbil Emniyet Müdürlüğü, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen 4 teröristin yakalandığını duyurmuştu.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği, iki Irak vatandaşının da hayatını kaybettiği saldırının faillerinden birinin bölücü terör örgütü PKK mensubu terörist Mazlum Dağ olduğu ve yakalandığı açıklanmıştı.

Mazlum Dağ'ın ise HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olduğu, ayrıca terörist Mazlum Dağ'ın iki kardeşinin de bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu ortaya çıkmıştı.

17 Temmuz’da Irak'ın Erbil kentinde bir restoranda meydana gelen saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Osman Köse ile iki Iraklı yaşamını yitirmişti. Erbil Emniyet Müdürlüğü, restorandaki terör saldırısını düzenleyen teröristlerden birinin, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Mazlum Dağ (27) olduğunu açıklamıştı. Erbil Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, Mazlum Dağ'ın yanı sıra olayla bağlantısı olan 3 kişinin daha yakalandığı belirtilirken, söz konusu diğer 3 kişi hakkında detaylı bilgi verilmemişti.

Yorumlar (0)