TSK üniformalarında bere ve kayık kep dönemi!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yeni bir uygulama başlatıldı. Söz konusu uygulamaya göre "Karacılar", resmî üniformada şapka yerine "bere", Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli de "kayık kep" takacak.

GÜNDEM 01.02.2020, 11:35 01.02.2020, 13:55

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yürütülen çalışmalar sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yeni bir uygulama hayata geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Tod Wolters'ı karşılandığı törende yeni uygulamanın ilk örneği görüldü. 

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Tod Wolters ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, perşembe günü görüşmüştü. Güler, konuk olarak gelen komutanı Genelkurmay Karargâhı’nda düzenlenen törenle karşılamıştı.

Söz konusu törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in üniformasındaki ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Önceden törenlerde şapka takan Orgeneral Yaşar Güler'in, bu törende bere taktığı fark edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) resmî üniformada bere kullanımı, yeni uygulama ile hayata geçti. 

Berenin hareket serbestisi sağladığı belirlendi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından uzun süredir yapılan çalışmaların ardından "Karacılar", bazı törenler haricinde resmî üniformada şapka yerine "bere", Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli de "kayık kep" takacak.

Çalışmalar esnasında diğer ordular ile yurt dışındaki uygulamalar değerlendirildi. Berenin, şapkaya göre daha fazla hareket serbestisi ve kullanım kolaylığı sağladığı belirlendi. Ardından bere kullanımına ilişkin farklı örnekler tasarlandı.

Farklı renklerde kullanılacak

Onaylanan çalışmanın ardından üniforma ile haki renkte bere kullanılmasına ilişkin değişiklik, kıyafet yönetmeliğinde yayımlanarak uygulamaya geçirildi. 

Önceden eğitim kıyafetinde takılan bere, resmî üniformalarda da kullanılmaya başlandı. Haki renkte tasarlanan berenin komandolar tarafından mavi, tankçılar tarafından siyah ve Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli tarafından bordo olarak kullanılacağı bildirildi.

Yorumlar (0)