TSK uçağı Mogadişu'ya indi!

Terör saldırısında yaralanan Türklerle Somalilileri Türkiye'ye getirmek üzere Ankara'dan havalanan TSK uçağı Somali'nin başkenti Mogadişu'ya indi.

GÜNDEM 21.01.2020, 08:56 21.01.2020, 09:21
TSK uçağı Mogadişu'ya indi!

Mill"i Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımızı ve Somalili kardeşlerimizi ülkemize getirmek üzere Ankara’dan kalkan Hava Kuvvetlerimize ait uçak, beraberindeki sağlık personeli ve sağlık teçhizatı ile birlikte Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya indi." bilgisi verildi.

Aralarında Türklerin de bulunduğu Somali’deki terör saldırısında yaralananları Türkiye’ye getirmek üzere Somali’nin başkenti Mogadişu’ya giden Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçak, saat 24.00’te Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki askerî havaalanından teker kesti.

Ankara Etimesgut'tan kalkan Hava Kuvvetlerine ait uçak, beraberindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 9 kişilik sağlık ekibi ve sağlık teçhizatı ile birlikte Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya iniş yaptı.

Yaralıların uçağa nakli inişten kısa süre sonra gerçekleştirildi.

Havalimanında Somali Devlet Bakanı Abdülkadir Şeyhali İbrahim ile İnsani Yardım Bakanı Hamza Said Hamza da hazır bulundu.

Yorumlar (0)