TSK'nın gücüne güç katıyor: Testlerini başarıyla geçti

TSK’nın gücüne güç katmak için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca başlatılan Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) modernizasyon projesindeki ön prototip, araç sürüş ve atış testlerini başarıyla tamamladı.

GÜNDEM 30.05.2021, 18:01 Hanife
TSK'nın gücüne güç katıyor: Testlerini başarıyla geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, son gelişmelere ilişkin sosyal medya platformundan paylaştığı bilgilerde ön prototip ZMA’nın testleri başarıyla geçtiğini duyurdu.

Demir, videolu tweetine düştüğü notta; Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) için başlattıkları ve ASELSAN-FNSS işbirliğinde Zırhlı Muharebe Aracı Modernizasyon Projesi içerisinde üretimi tamamlanan ön sürümde ZMA üstünde atış ve araç sürüş testlerinin başarılı şekilde tamamlandığını duyurdu.

Proje kapsamında ilk başlangıçta 133 adet ZMA aracı üretileceğini belirten Demir, özgün ve yerli çözümlerle yüksek teknoloji görev ekipmanları ile modern silah sistemleriyle muharebe aracının donatılacağını, önemli ölçüde beka kabiliyeti artırılarak kullanım ömrünün uzatılacağını belirtti.

Demir, bu kapsamda ASELSAN Ana Yükleniciliğinde ZMA'ların iyileştirme ve yenileştirme yapılacağını bu ek olarak envanterde bulunan ZMA'lara Sürücü Görüş Sistemi, Lazer Uyarı Sistemi, 25 mm NEFER Silah Kulesi, Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Seyrüsefer Sistemi, Yön Bulma ile Nişancı, Komutan, Personel ve Sürücü Gösterge Panelleri entegre edileceğini kaydetti.

Ayrıca yine proje kapsamında, alt yüklenici FNSS tarafından ZMA platformlarında onarım, bakım faaliyetlerinin yürütüleceği, Yangın Söndürme, İklimlendirme Sistemi, İnfilak Bastırma Sistemi ve  Isıtma Sistemi alt sistemleri platformlara eklenecek, zırh ile mayın koruma seviyeleri artırılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)