TSK'nın gücüne güç katacak! Yerli füzeler aynı silah sisteminde!

ROKETSAN'ın geliştirdiği yerli füzeler UMTAS, OMTAS, LUMTAS ve 4 Cirit, Yalman Silah Sistemi'yle birlikte aynı anda kullanılabilecek.

GÜNDEM 02.09.2020, 19:39
TSK'nın gücüne güç katacak! Yerli füzeler aynı silah sisteminde!

Türk savunma sanayisi, güvenlik güçlerinin operasyonel gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Özellikle savunma saniye alanında Türkiye yerli ve milli hamlelerinin sonuçlarını hızlıca almayı sürdürüyor. Yapılan yatırımlar neticesinde Türkiye, kendi ordusu için hem silah üreten hem de üretmiş olduğu silahları dünyaya satan bir konumda bulunuyor.

Yeni seçenek...

Son olarak ROKETSAN , geliştirmiş olduğu yerli füzeleri aynı silah sistemine entegre etmesiyle farklı tehditlere karşı caydırıcılığı yüksek bir seçenek oluşturdu.

TSK'nın kara unsurlarının gücüne güç katacak Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi dahilinde, "yeni nesil tank avcısı" Kaplan'ın teslimatı sürerken, bu araçlara Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi'ni dahil eden ROKETSAN yeni bir çalışmaya imzasını attı.

Yalman sistem

Kaplan araçlarının üreticisi olan FNSS ile birlikte Kaideye Monteli Cirit Projesi'ni devam ettiren ROKETSAN, ürün yelpazesinde bulunan füzelerle geniş bir silah kombinasyonuna sahip Yalman Silah Sistemi'ni geliştirdi.

Füze gibi görev yapacak

Sistem, Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi, OMTAS, Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi ve Cirit Lazer Güdümlü Füze gibi ROKETSAN ürünleriyle birlikte görev yapabilecek. Silah kombinasyonu kuvvetin ihtiyaçlarına göre değiştirilebilme imkanına sahip olacak.

Yalman Silah Sistemi, ROKETSAN Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'yle Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi açılış töreninde, üzerinde 1 UMTAS, 4 Cirit ve 1 LUMTAS ile birlikte sergilendi.

Sistem 8 kilometre uzaktan hedef tespiti, teşhisi ve takibi yapabiliyor. Gelen tehdidin niteliğine göre hedef bilgiler füzelerden birine aktarılacak ve hedefe atış gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar (0)