TSK'nın gücüne güç katacak! İnsansız mini tanklar 2021'de envanterde

Zorlu hava ve iklim koşullarında dahi performansıyla dikkat çeken mini insansız tanklar 2021 senesinde TSK'nın envanterine girecek. İşte insansız mini tankların özellikleri...

GÜNDEM 02.07.2020, 23:33
TSK'nın gücüne güç katacak! İnsansız mini tanklar 2021'de envanterde

Türkiye savunma alanında yerli ve milli teknolojilerle önemli işlere imza atmayı sürdürüyor.

Bu dahilde Katmerciler ve ASELSAN arasında imzalanan seri üretim sözleşmesi doğrultusunda silahlı insansız kara araçları olarak adlandırılan insansız mini tankların, 2021 senesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimatı gerçekleşecek.

Mini insansız tanklar üstün özellikler barındırıyor

Yapılan açıklamalara göre yerli tanklar dünyadaki pek az ülkede bulunan insansız kara araçlarının Türkiye'deki il paletli örneği olarak ASELSAN ve TSK'ya kazandırılacak. Yerli olma özelliği ve muadilleri arasında üstün özellikleriyle dikkat çeken proje ASELSAN yükleniciliğinde hayata geçirilecek.

Zorlu hava koşullarında bile üstün kabiliyet

Yerli tank, keşif, araç, gözetleme, hedef tespiti yapabiliyor, gözetleme ve silah sistemleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan her türlü sistemin takılabildiği uydu bağlantısı ile uzaktan kontrol edilebiliyor. Otonom olarak kullanılıp zorlu yol, arazi ve iklim koşullarında da üstün hareket kabiliyetini gösterebiliyor.

Katmerciler ve ASELSAN'ın imzaladığı seri üretim sözleşmesi dahilinde 'insansız mini tank' olarak bilinen silahlı insansız kara araçları 2021'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

Yorumlar (0)