TSK mont dağıtırken, 730 metre ilerde PKK ölüm saçtı!

Türk askerinin Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde yaşayan çocuklara kışlık kıyafet giydirirken, harekat bölgesi sınırının 730 metre güneyinde bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristler, düzenledikleri bombalı saldırı ile 2 çocuğu öldürdü.

GÜNDEM 04.01.2021, 16:49 05.01.2021, 15:33
TSK mont dağıtırken, 730 metre ilerde PKK ölüm saçtı!

PKK/YPG'li teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Barış Pınarı Harekâtı sonrasında Suriye'nin kuzeyinde sağladığı emniyet, güven, huzur, barış ve istikrar ortamını bozma çabaları sürüyor.

PKK/YPG terör örgütü üyesi teröristler, Tel Abyad yakınında bulunan köylüleri hedef aldı. EYP (el yapımı patlayıcı) ile gerçekleştirilen terör saldırısında 2 çocuk yaşamını yitirdi. 

Barış Pınarı Harekat bölgesinin sınırına 730 metre uzaklıkta, güney kesiminde düzenenen saldırının hedefinde köylüler vardı. Saldırının düzelendiği noktada sulama için bulunan köylüleri taşıyan araç, el yapımı patlayıcı (EYP) saldırısı sonucu havaya uçtu.

Saldırı sonucu 2 çocuk yaşamını yitirdi. Aralarında 14 yaşında bir çocuğun olduğu çok sayıda yaralı, bölgedeki Mehmetçik tarafından tedavi altına alındı.

Mehmetçik çocuklara kışlık kıyafet giydiriyordu

Bölücü ve hain terör örgütü PKK/YPG'nin 2 çocuğu katlettiği sıralarda Mehmetçik, çocuklar üşümesin diye kışlık kıyafet yardımı ve gıda desteğinde bulunuyordu.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) koordinasyonunda yapılan dağıtımda, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde görevli Mehmetçik, çocuklara 250 mont, 200 hırka, 250 bot ve ailelere de 75 gıda paketi ile 1500 bebek bezi dağıtmıştı.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) ise yardımları, Twitter'daki "tcsavunma" adresi üzerinden duyurmuştu.

Yorumlar (0)