TSK, Libya'da ÇNR eğitimi verdi!

Millî Savunma Bakanlığı, Libya Silahlı Kuvvetleri'ne ÇNR (Çok Namlulu Roketatar) eğitimleri verildiğini duyurdu.

GÜNDEM 27.11.2020, 15:28 28.11.2020, 12:51
TSK, Libya'da ÇNR eğitimi verdi!

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), "Askerî Eğitim, İş Birliği ve Danışmanlık Anlaşması" çerçevesinde Libya'nın meşru ordusu Libya Silahlı Kuvvetleri'ne ÇNR (Çok Namlulu Roketatar) eğitimleri verildiği bilgisini paylaştı.

Bilgilendirme amaçlı Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Libya devletleri arasında "Askeri Eğitim, İş Birliği ve Danışmanlık Anlaşması"nın bulunduğu hatırlatılarak, söz konusu anlaşma çerçevesinde Libya Silahlı Kuvvetleri personeline ÇNR (Çok Namlulu Roketatar) eğitimleri verildiği ifade edildi.

Çok sayıda roket atabilme kabiliyetine sahip olan ÇNR'ler (Çok Namlulu Roketatar), paletli ve tekerlekli araçlara montajı yapılarak kullanılıyor. Serbest güdümlü ya da farklı güdüm sistemlerine sahip olan ÇNR'ler bulunuyor. Türk yapımı "T-122 Sakarya", Amerikan yapımı "MLRS" ve Rus yapımı "Katyuşa" roketleri gibi roketler ÇNR'lere (Çok Namlulu Roketatar) örnek gösterilebilir.

Roketsan tarafından geliştirilen T-122 ÇNR (Çok Namlulu Roketatar) Sistemi, gündüz ve gece her türlü arazi ve hava koşullarında, manevra birliklerinine, yüksek öncelikli hedeflere karşı etkili ve yoğun ateş desteği veriyor.

ÇNRA T-122 genellikle 6x6 taktik araçlara montajı yapılarak kullanılıyor. ÇNRA T-122, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunuyor ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) stok numarası taşıyor.

Yorumlar (0)