"TSK kimyasal silah kullandı" iddialarına AK Parti'den yanıt!

Terör örgütü PKK'nın, "TSK kimyasal silah kullandı." iddiasına HDP'den destek geldi. İddialara sosyal medyadan yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "TSK'yı suçlayanlar, PKK'nın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışıyor." diyerek kimyasal silah kullanmanın söz konusu olmadığını belirtti.

GÜNDEM 20.10.2022, 09:22 20.10.2022, 17:43 Hakan Öksüz
"TSK kimyasal silah kullandı" iddialarına AK Parti'den yanıt!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiada bulunan terör örgütü PKK/YPG, 46 örgüt mensubunun bu nedenle öldüğünü öne sürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iddialara jet hızıyla yanıt verdi. TSK'yı suçlayan kişilerin, terör örgütü PKK'nın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Çelik, iddiayı ortaya atanlar hakkında "alçak iftira şebekesi" yorumunu yaptı.

"Dünyanın en haklı ve şeffaf mücadelesi"

Söz konusu iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çelik, "PKK'nın işlediği cinayetleri övüyorlar ve TSK'ya saldırıyorlar." ifadelerine yer verdi. Çelik, faaliyetlerini hukuki ilkelere ve uluslararası normlara dayandıran TSK'nın, "dünyanın en haklı ve şeffaf" mücadelesini verdiğini belirtti. 

Kalın: "Terör örgütünün oksijeni kesildi"

Kimyasal silah kullanıldığına dair iddiaların amacının, "terörü aklamak ve estetize etmek" olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medyadan paylaşımda bulundu. İddialara tepki gösteren Kalın, "Terör örgütünün oksijeni kesildikçe yeni iftira kampanyaları başlıyor." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK açıkladı, HDP destek verdi!

Terör örgütü PKK'ya bağlı sözde komutanlık, 2021 yılından beri TSK'nın kimyasal silah kullanarak çok sayıda kişiyi öldürdüğünü iddia etti. Kullanılan zehirli gazlar nedeniyle 46 örgüt mensubunun öldüğü kaydedildi. 

PKK'nın bu iddiasına destek, HDP'den geldi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), söz konusu iddialara dair yazılı açıklama yaptı. Medyaya servis edilen görüntülerde 17 HPG'linin bu gazlar yüzünden öldüğünün anlaşıldığı belirtildi, bu görüntülerin söz konusu iddiaları güçlendirdiğine işaret edildi. Kimyasal gaz kullanımının Cenevre Konvansiyonu'na aykırı olduğunu aktaran HDP, "Bu açıkça savaş suçudur." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)