TSK kapıyı çaldı, açan olmadı!

Diyarbakır'da 10 sığınak imha edilirken toplam 378 kilogram esrar ele geçirildi.

GÜNDEM 16.03.2020, 11:43 16.03.2020, 12:34
TSK kapıyı çaldı, açan olmadı!

Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bulunan 10 sığınak imha edilirken, 378 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice İlçesinin güneyindeki kırsalda 14 Mart Cumartesi günü bölücü terör örgütü PKK'ye yönelik başlatılan "KAPAN-6 Şehit Jandarma Er İbrahim Budak Operasyonu" sona erdi.

Operasyonda PKK'lı teröristler tarafından kış üstlenmesi amacıyla kullanılan, biri tabanı tahta ile döşenmiş 30 metrekare genişliğinde, 10 sığınak bulundu.

Kırsalda toprağa gömülü bidon içerisinde 40 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış EYP (el yapımı patlayıcı), 2 pil bloğu ile ateşleme anahtarı, el bombası, roketatar mühimmatı, roketatar mühimmatı sevk fişeği, 7 mühimmat, 3 şarjör, dürbün, pusula, 18 tüp, akü ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, narkotik tespit köpeklerinin de kullanılarak çalılar ve kayalıklar arasında yapılan aramada ise çuval ve bidon içerisinde 378 kilogram esrar ele geçirildi.

PKK'lı teröristler tarafından kullanılan sığınaklar ve yaşam malzemelerin bazıları imha edilirken, delil niteliğindeki bazı malzeme ve belgelere de el konuldu.

Yorumlar (0)