TSK'de FETÖ temizliği! İhraç edilen personel sayısı açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ ile mücadelede yanlış bilgiler vererek kamuoyuna manipülasyon yapma gayretindeki bazı şahısların Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef almayı sürdürdüklerini söyleyerek, bugüne kadar FETÖ ile mücadelede 24 bin 395 personelin ihraç edildiğini ve 2 bin 567 kişinin rütbelerinin geri alındığını duyurdu. 

GÜNDEM 17.07.2022, 16:19
TSK'de FETÖ temizliği! İhraç edilen personel sayısı açıklandı

FETÖ ile mücadele ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

“FETÖ ile mücadele aralıksız sürecek”

Bakanlığın FETÖ ile mücadelesi ile ilgili kamuoyuna yanlış bilgiler verildiği ve TSK ile bakanlığın hedef alındığı belirtilen açıklamada, aralıksız bir şekilde FETÖ ile mücadelenin devam edeceğine dikkat çekildi. Açıklamada ifadelere yer verildi: 

"Medyanın her mecrasında kendisine yer bulmak, gündemde olmak, Bakanlığımızın FETÖ ile mücadelesi ile ilgili kamuoyuna yanlış bilgiler aktararak manipülasyon yapma gayretindeki bazı şahısların Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Bakanlığımızı hedef almaya devam ettiklerini anlıyoruz. 15 Temmuz’un ardından sınır ötesi ve yurt içinde gerçekleştirilen harekatlarda, çapı ve sayısı her geçen gün artan büyük tatbikatlarda sağlanan başarılar, FETÖ’den temizlendikçe biraz daha güçlendiğimizin en net göstergesidir. Kim bu başarıya gölge düşürmek isterse istesin bunu başaramayacak, asil milletimizin bağrından çıkmış olan Mehmetçiğin motivasyon ve moralini asla bozamayacaktır. Yalan ve yanlış bilgilerle, sorumsuz bir şekilde yapılan eylem ve söylemlerin kimlerin işine yaradığı, kimlerin neyi perdelemek istediğinin görülmesi, iyi ele alınması ve göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek ve durumdur. FETÖ ile iltisaklı tek bir personel Bakanlık bünyesinde kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Hiçbir hainin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şanlı üniformasını taşımasına asla izin verilmeyecektir. Hukuk çerçevesinde FETÖ ile mücadele, bütün birimlerde aynı anlayış, kriter ve disiplinlerle yürütülmekte, devletimizin istihbarat birimleri ve kurumlarından, diğer kaynaklardan toplanan bilgi ve istihbarata kesinlik gerekli işlem yapılmaktadır."

“24 bin 395 personel ihraç edildi”

Bugüne kadar ihraç edilen personel sayısının da paylaşıldığı Milli Savunma Bakanlığı açıklamasının devamı şu şekilde:

“24 bin 395 personel, şu ana kadar ihraç edilmiş, 2 bin 567’sinin rütbeleri geri alınmıştır. Son bir sene ise bin 980 personel ihraç edilmiş, 561’inin rütbesi geri alınmıştır. Yani FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile her geçen gün artan tempo ve şiddette mücadelemiz sürmektedir. Bu sebeple, ordu-millet gerçeğini 15 Temmuz’da bir defa daha sergileyerek canlarını feda eden bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyor, hayattaki gazilerimize, gazi ve şehitlerimizin değerli ailelerine, güven, sevgisi ve duasından güç aldığımız milletimize saygı ve şükranlarımızı iletiyoruz."

Yorumlar (0)