TSK'dan Libya ordusuna "Üs Savunma Eğitimi"

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) Libya Silahlı Kuvvetleri askerlerine "Üs Savunma Eğitimi" verdi.

GÜNDEM 12.01.2021, 17:00 13.01.2021, 13:31
TSK'dan Libya ordusuna "Üs Savunma Eğitimi"

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Libya'da görev yapan TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) personeli tarafından, Libya Silahlı Kuvvetleri askerlerine "Üs Savunma Eğitimi" verildiği bilgisini paylaştı.

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Libya arasında "Askerî İş Birliği, Askerî Danışmanlık ve Askerî Eğitim Anlaşması" yapıldığı hatırlatılarak, söz konusu anlaşmanın gereği olarak Libya'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin, Libya Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası standartlara eriştirilebilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin Libya ordusu personeline verdiği eğitimden bazı fotoğraflar paylaşan Millî Savunma Bakanlığı, Libya'da en son kahraman Mehmetçik tarafından bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulduğunu ve Libya Silahlı Kuvvetleri askerlerine "Üs Savunma Eğitimi" verildiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Libya'da meşru olarak tanınan Millî Mutabakat Hükümeti (MMH) ile Türkiye arasında bazı kritik anlaşmalar bulunuyor.

Türkiye, çok sayıda anlaşmanın sadece bir bölümünü oluşturan askerî anlaşmalar konusunda Libya Silahlı Kuvvetleri'ne eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Son olarak verilen eğitim ile; BAE, Mısır, Suudi Arabistan, Sudan ve Rusya tarafından desteklenen darbeci Halife Hafter'in sık başvurduğu "üs saldırıları" karşısında Libya ordusunun hazır hâle getirilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)