TSK'dan İdlib'e lojistik destek

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki gözlem noktalarına destek vermek amacıyla çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı, tank, ağır silah ve personelden oluşan lojistik destek konvoyu gönderdi.

GÜNDEM 15.06.2019, 16:35
TSK'dan İdlib'e lojistik destek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki gözlem noktalarına takviye amaçlı çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı, tank, ağır silah ve personelden meydana gelen askeri bir konvoy gönderdi. 

Söz konusu konvoyun son dönemde rejim güçlerinin hedef aldığı İdlib'in güneyi ve Hama kırsalındaki Zaviye bölgesinde bulunan 10 nolu gözlem noktasına gönderildiği bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı, önceki gün Esad rejimi güçlerinin kontrolündeki bölgeden İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 10 numaralı gözlem noktasına 35 havan atışı ile saldırıldığını açıklamıştı. Saldırıda 3 asker hafif şekilde yaralanmıştı. Rejim güçleri, TSK'nin 10 nolu gözlem noktası yakınlarına 8 Haziran'da da topçu saldırısı gerçekleştirmişti.

TSK'nin gözlem noktaları nerede yer alıyor?

Beşşar Esad rejimi unsurları ve İran destekli yabancı gruplar, TSK'nin ateşkes gözlem misyonu için konuşlandığı noktaların birkaç kilometre karşısında yer alıyor.

Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Hader beldesinin Tel Eys köyünde kurulan 6 nolu ve sınıra yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Anadan ilçesi kırsalında bulunan 4 nolu gözlem noktası, Halep'in batı kırsalına hakim konumuyla stratejik bir önem taşıyor. İki nokta da rejim mevzilerine çok yakın konumda bulunuyor.

Yaklaşık 88 kilometre içeride bulunan Hama kırsalındaki Tel es Savvan'da (Morik) kurulan 9 nolu nokta, Türkiye-Suriye sınırına en uzak gözlem noktası. 

İdlib'in güneybatısında Zeytinlik bölgesindeki 12 nolu gözlem noktası ise sınıra yaklaşık 500 metre mesafede olmasıyla en yakın nokta konumunda bulunuyor.

Son gözlem noktasının kurulmasıyla, İdlib'in kuzeyinden başlayan ve Suriye toprakları içinde bir yay çizerek İdlib'in güneybatısında sona eren bir ateşkes gözlem hattı oluşturulacak.

 

Yorumlar (0)