TSK'da el sıkışma yok, hafta sonu izinleri iptal!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) el sıkışmanın bir süre durdurulduğunu ve tüm askerlerin hafta sonu izinlerinin iptal edildiği bildirdi. 

GÜNDEM 12.03.2020, 10:50
TSK'da el sıkışma yok, hafta sonu izinleri iptal!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) üst düzey koronavirüs önlemleri alınmaya başlandı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlere ilişkin açıklamada bulundu.

"Askerlerimiz belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak"

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak bu konuda ciddi önlemler aldıklarını belirterek Akar, "Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak." dedi. 

"Törenlere bir süre ziyaretçi kabul etmeyeceğiz"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) el sıkışmanın da bir süre durdurulduğunu kaydeden Akar, "Milletimizin teveccüh gösterdiği yemin töreni, mezuniyet gibi törenlere önümüzdeki dönemde bir süre ziyaretçi kabul edemeyeceğiz. Bu hususta evlatlarımızdan ve kıymetli ailelerinden anlayış bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)