TSK'da 156 kişi koronavirüse yakalandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 156 kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını kaydederek, "Bunların tamamı kontrol altında ve bunların hiçbirinde kritik durum yok." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 20.05.2020, 15:54 20.05.2020, 16:17
TSK'da 156 kişi koronavirüse yakalandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlık olarak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de ilk tespit edildiği günden itibaren hem bireysel hem de kurumsal önlemleri hayata geçirdiklerini ifade etti. 

Bakan Akar, bu kapsamda öncelikli olarak Koronavirüs ile Mücadele Merkezi'ni (KOMMER) kurduklarını hatırlatarak, sürecin en altta bulunan üs bölgelerine, gemilere, filolara kadar süreci başarıyla yönetildiğini kaydetti. 

"Şu anda 156 pozitif arkadaşımız var"

Filyasyon ekipleri kurduklarını belirten Akar, Vaka Takip Yazılımı ile bilgisayar üzerinden süreci izlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizim için en korkulu rüya operasyon bölgelerine bu salgının sıçramasıydı. Böyle bir şey olduğunda karşınızda terörist, arkanızda virüs çok sıkıntılı, istenmeyen durumlarla karşılaşabilirdik. Alınan tedbirlerle çok şükür şu ana kadar operasyon bölgelerimizde bizim koronavirüs vakamız olmadı. Gemilerimiz, filolarımız çok önemli. Bu konuda da ilgili arkadaşlarımızın aldığı tedbirlerle oralarda da zorluk yaşanmadı. Şu ana kadar gelinen noktada rakamlara bakıldığında gerçekten övünülecek bir durum var. Dünya genelinde bu musibetle karşılaşan ordular ABD, Almanya, Rusya, İtalya, Fransa gibi, vaka sayısının azlığı bakımından incelendiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri en başarılı durumda. Bundan dolayı emeği geçenleri tekrar kutluyorum, gerçekten büyük bir başarı bu. Şu anda 156 pozitif arkadaşımız var, bunların tamamı kontrol altında ve bunların hiçbirinde kritik durum yok."

"Sahra solunum cihazını haftada 500 adet üretmeye başlayacağız"

Akar, bakanlık olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye koruyucu ve önleyici sağlık malzemelerinin üretimi konusunda fayda sağladıklarına dikkat çekerek, "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumumuz (MKEK) tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilen Sahra adı verilen mekanik solunum cihazını hem tasarladı hem üretti. Cihazın sürecinin bugün yarın bitmesini bekliyoruz. Bu bittikten sonra tamamen milli ve yerli, tasarımı da bize ait olmak üzere Sahra solunum cihazını haftada 500 adet üretmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. 

Yerli ve milli termal kameraları da birliklere dağıttıklarını belirten Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından yapılan maske üretim tezgâhlarının da Kırıkkale Halk Eğitim’e teslim edildiğini kaydetti.

"35 milyon maske, 500 bin civarında tulum üretildi"

Akar, bakanlığa bağlı kurum ve fabrikalarda tulum, maske ve dezenfektan gibi koruyucu sağlık malzemelerinin üretiminin sürdüğüne dikkat çekerek, "Bugüne kadar 35 milyon maske, 500 bin civarında tulum ve 160 ton dezenfektan üretildi. Bütün bunları Silahlı Kuvvetlerimize ve ilgili kurumlarımıza ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)