Trump’a Kennedy'den mektup: "Arşivlerde bulundu" 

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2016'daki başkanlık yarışında Donald Trump'ın rakibi olarak bilinen Clinton'ın yayınladığı mektup "Arşivlerde bulundu!"

GÜNDEM 21.10.2019, 10:17 21.10.2019, 11:01
Trump’a Kennedy'den mektup: "Arşivlerde bulundu" 

Demokrat Parti eski başkan adayı Hillary Clinton'ın, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupla ilgili attığı tweet çok konuşulacak cinsten.

Donald Trump’ın  Twitter’da ne kadar ünlü ve “şakacı” olabildiği bilinen bir gerçek ancak başkanlık yarışında elediği rakibi Hillary Clinton  da ondan bir şeyler öğrenmiş gibi görünüyor.

Pazar günü Hillary Clinton bir tweet attı. Attığı tweette eski ABD başkanlarından John F. Kennedy tarafından Sovyet lideri Nikita Kruşçev’e yazılmış gibi uydurulan ve Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektupla benzer avamlıkta bir üslûba sahip mektubu yayınladı.

“Arşivlerde bulundu”

Clinton’ın düştüğü not bu şekildeydi. 16 Ekim 1962 tarihine sahip mektubun tamamen hayal ürünü alaycı içeriği ise Küba Füze Krizi’yle alakalı olarak kurgulanmıştı.

Mektup şöyle başlıyor: “Sevgili Başkan Kruşçev, Adilik yapma, tamam mı?” Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektupta benzer biçimde “Sert adamı oynama, aptallık etme” diyordu.

“Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre”  Erdoğan’ın “mektubu aldığı anda yırtıp çöpe attığı” ifade ediliyor.

"Sovyetler Şişliği"

 
Clinton tarafından paylaşılan uydurma mektubun devamında: “Füzelerini Küba’dan çıkart. Herkes diyecek ki, ‘Evet Kruşçev, sen en iyisisin!’ ama eğer o füzeleri oradan almazsan herkes senin için “ne dangalak” diye düşünecek ve senin çöp ülkeni “Sovyetler Şişliği” olarak bilecekler”

Trump Beyaz Saray'dan çıkmıyor mu?

Clinton’ın attığı bu taşa kadar Trump’ın kendisinden beklenemyecek şekilde Twitter’da sessiz kaldığı belirlendi. The Guardian’daki habere göre bu hafta sonu Trump golf oynamak yerine Beyaz Saray’da kalmayı tercih etti. 

Beyaz Saray’dan çıkmadığı kaydedilen Trump, Clinton’ın tweetine halen cevap vermedi.

Mektubun sonunda ise Kennedy’nin kaleminden şunlar dökülüyor: “Beni gerçekten çileden çıkartıyorsun. Seni bir ara çaldırırım. Kucak kucak sevgiler, J.F.Kennedy”


 

Yorumlar (0)