Trump, 'Yaptırım uygulamayacağım' demedi!

CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesine dair değerlendirmede bulundu. S-400'lerle ilgili olumlu bir hava yansıtıldığına dikkat çeken Öztrak, "Trump'ın ağzından 'Yaptırım uygulamayacağım' diye bir laf çıkmadı." dedi.

GÜNDEM 01.07.2019, 17:29 01.07.2019, 17:32
Trump, 'Yaptırım uygulamayacağım' demedi!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Trump'ın ağzından 'Yaptırım uygulamayacağım' diye bir laf çıkmadı. Sonuç itibarıyla Türkiye'nin S-400'leri alması halinde F-35'leri bize vermekten vazgeçecekler mi geçmeyecekler mi? Bu konuda açık bir deklarasyon duymadık." dedi.

CHP Parti Meclisi (PM), 31 Mart ve yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek amacıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde bir araya geldi. 

Öztrak, Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi'nin ardından ABD ile S-400 konusunda olumlu bir hava yansıtıldığına dikkat çekerek, "Bir taraftan baktığımızda sanki iki başkan arasında bir bahar havası yaşanıyor gibi. Ama Trump'un açıklamaları da gerçekten yenilir yutulur açıklamalar değil." diye konuştu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Aramızda öyle güzel bir ilişki var ki bir telefon ettim rahibi geri aldım. Obama alabilmiş miydi?" dediğini aktardı. Ayrıca, Trump'ın "(PKK/PYD) Onlar bize IŞİD'le mücadeleye yardım ediyor yapmayın dedim. Erdoğan'a bunu yapamayacağını söyledim. Erdoğan'da bunu yapmadı." dediğini hatırlattı. 

"F-35'ler de S-400'ler kadar önemli"

CHP Sözcüsü, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi bunlar tehdit mi değil mi? Bir de 'Hollywood setinde bile bu kadar güzel insanı bir arada göremezsiniz' diye artık iltifat mı etti, yoksa başka bir şey mi yaptı? Çok saygılı olmayan bir tavır içindeydi. Öyle anlaşıyor ki orada söylediği şey şu, 'AK Parti Genel Başkanı benim iyi arkadaşım bir talimat veririm yapar' diyor. Buna karşılık da AK Parti Genel Başkanı o toplantılardan sonra dedi ki 'Herkes duydu, Trump yaptırım uygulamayacak.' Herkes duydu ama biz duymadık. Trump'ın ağzından 'Yaptırım uygulamayacağım' diye bir laf çıkmadı. Sonuç itibarıyla Türkiye'nin S-400'leri alması halinde F-35'leri bize vermekten vazgeçecekler mi geçmeyecekler mi? Bu konuda açık bir deklarasyon duymadık. Evet S-400'ler önemli ama F-35'ler de S-400'ler kadar önemli."

"Ülkemizin birliğini ve beraberliğini hedef alan bir değerlendirme"

Trump tarafından 'Erdoğan'ın ve Türkiye'nin doğal düşmanı olan Kürtler' değerlendirmesi yapılmasına tepki gösteren Öztrak, "Bu ne biçim bir değerlendirme? Bu, açıkça ülkemizin birliğini ve beraberliğini hedef alan bir değerlendirme. Bu konuda iktidar nasıl bir tepki gösterecektir, bunu da merakla bekliyoruz. Bu ülkenin asli unsurlarını can düşmanı gibi tanımlamak, bu tanımın ABD Başkanı tarafından yapılması karşısında iktidar nasıl bir tepki gösterecektir, tepki göstermişler midir? Bunu da soruyoruz." dedi. 
 

Yorumlar (0)