Trump'tan yeni açıklama: Taraf tutmuyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerinin iyi olduğunu vurgulayan ABD Başkanı Donald Trump, “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum.” dedi.

GÜNDEM 08.10.2019, 00:04 08.10.2019, 00:16
Trump'tan yeni açıklama: Taraf tutmuyorum!

Türkiye'nin kararlılığı karşısında Suriye'den çekilme kararı alan Trump, önce PKK yanlılarının tepkisini görünce Türkiye'ye tehdit etti ardından Türkiye'nin tepkisini görünce "Erdoğan ile aram iyi" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade ederek, "Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Amerika ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza töreninin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu dile getiren ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "iyi ilişkileri" olduğunu kaydetti.

Donald Trump, "Uzun yıllardır Suriye'deyiz. Suriye'deki görev kısa vadeli olmalıydı. Girip, çıkmamız gerekirdi." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)