Trump'tan Erdoğan'a teşekkür!

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Başkan (Donald) Trump, Suriye'nin İdlib ilindeki şiddete ilişkin endişelerini dile getirdi ve (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti" denildi.

GÜNDEM 17.02.2020, 06:13
Trump'tan Erdoğan'a teşekkür!

Beyaz Saray'dan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

Yayımlanan yazılı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin İdlib kentindeki şiddete ilişkin endişelerini dile getirdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." bilgisi paylaşıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmede, Rusya'nın Beşşar Esed rejimine desteğinin son bulması ve Suriye'deki iç savaşın siyasi bir çözüme kavuşturulması için isteğini dile getirdiği belirtilen açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, Libya'da dış güçlerin müdahalesinin durumu daha da kötüye götüreceğini bir kez daha tekrarladı." ifadesine yer verildi.

Yorumlar (0)