Trump, harekâtla yine dalga geçti!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'deki harekâtına ara vermesi hakkında konuştu.

GÜNDEM 18.10.2019, 11:54 18.10.2019, 12:00

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin Dallas şehrindeki mitinginde konuştu. Trump, Suriye'de yürütülen ancak 120 saatlik bir ara verilen Barış Pınarı Harekâtı hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Trump, 120 saatlik aradan oldukça memnun olduğunu belirtirken bölgedeki terör örgütüyle çatışma hakkında çok tartışılacak bir yorum yaptı. Euronews'un haberine göre ABD Başkanı, Mehmetçik'in kahramanca mücadelesi hakkında “Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var” diye konuşarak Türkiye'den oldukça tepki çekecek bir açıklama yaptı.

Trump, uluslararası hukukla ve devletlerarası iletişimle resmen alay ederek “Benim yaptığım geleneksel değil, bazen onların bir müddet savaşmasına izin vermek daha sonra ise onları ayırmak gerekiyor. Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var” diye konuştu.

Trump'a tepki gecikmedi

Donald Trump'ın bu konuşması, öncelikle kendi ülkesinden tepki çekti. Trump'ın lafları hakkında eski ABD DEAŞla Mücadele Temsilcisi Brett McGurk, Twitter üzerinden yayınladığı açıklamasında “200 bin masum insan yerlerinden edildi ve yüzlerce insan öldü, güvenilir kaynakların verdiği bilgiye göre, kaçan IŞİD militanları savaş suçları işliyor, Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesinin ardından buralara Ruslar yerleşti. İki çocuğun kavga ettiğini mi söylüyorsunuz?” yazarak ABD Başkanı'na olan tepkisini ortaya koydu.

Trump, Dallas'ta yaptığı konuşmada 9 Ekim'den beri süren çatışmaların ABD'nin canını yakmadığını, “hiçbir Amerikan vatandaşının bir damla bile kanının dökülmediğini” söyledi.

Yorumlar (1)
Pelin 5 yıl önce
Bu adam harbiden kafadan çatlak