Trump: Erdoğan kendi işini kendi halledebilir!

ABD Başkanı Donald Trump'tan tam 1 yıl sonra Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili itiraf geldi. Trump, Suriye ile Türkiye arasından ABD askerlerinin çekilmesinin düşünülmesini istedi ve ekledi: Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. Erdoğan'la çok iyi ilişkilerimiz var.

GÜNDEM 20.08.2020, 07:58
Trump: Erdoğan kendi işini kendi halledebilir!

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald John Trump, perşembe günü Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile yapacağı görüşmenin içeriğine dair soruyu cevaplandırdı.

Irak'tan büyük oranda Amerikan askerlerini çektiklerini belirten ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin bölgedeki saçma, sonu gelmeyen savaşlardan artık çıktığını, esasen ta en başında oraya hiç gidilmemesi gerektiğini, Irak'a gitmenin Amerikan tarihinde verilmiş en kötü karar olduğunu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Orta Doğu'da hiç olmaması gerektiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye ve Afganistan gibi ülkelerden de askerlerini çektiğini hatırlatan ABD Başkanı Donald John Trump, "Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes 'bu korkunç' dedi." ve Türkiye'nin kesinlikle kendi işini kendisinin halledebileceğini, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerinin bulunduğunu ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Herkes, Amerikan ordusunun Suriye'den çıkmasının "felaket" olacağını söylemişti fakat ortada bir felaket yok" diey konuştu.

Yorumlar (0)