Trump: Bağdadi ölü ele geçirildi

ABD Başkanı Donald Trump DEAŞ lideri Bağdadi'nin ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 27.10.2019, 16:18 29.10.2019, 01:42
Trump: Bağdadi ölü ele geçirildi

Bugün terör örgütü DEAŞ liderinin öldürüldüğü iddiası gündeme gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Operasyonun detaylarıyla ilgili de çok önemli bilgiler paylaştı. Trump açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Terör örgütü DEAŞ lideri ulusal güvenlik anlamında önceliğimizdi. Operasyona başlarken bölgede çok sayıda çıkış olduğunu biliyorduk. Askerlerimiz de operasyon planını buna göre kusursuzca kurgulamıştı. Operasyonu tıpkı bir film izler gibi izledik. Bağdadi operasyon esnasında çıkışı olmayan bir tünele girdi. Tünelin sonuna geldiğinde ise intihar yeleğini patlatarak kendisini ve 3 çocuğunu öldürdü. Bu operasyonda hiçbir askerimizi kaybetmememiz bizim için çok önemliydi. Ebubekir El Bağdadi vahşi bir insandı ve ölmesi gerekiyordu. Çok fazla ölüme neden oldu ve bunlar vahşiceydi. Yaptığımız operasyon tamamen kusursuzdu. Bazı ülkelerin ve bazı kişilerin yardımıyla gerçekleşti. Rusya'ya, Türkiye'ye, Irak'a ve Suriyeli Kürtlere teşekkür etmek istiyorum. Çok büyük bir alanda ciddi şiddet eylemleri gerçekleştiren vahşi bir katil tıpkı korkak bir köpek gibi ağlayarak öldü. Bu yüzden mutluyuz. Tanrı, Amerika'yı korusun."

DNA testiyle Bağdadi olduğu kesinleşti

Trump, açıklamasında ölen kişinin Ebubekir El Bağdadi olduğunu DNA testi ile teyit ettiklerini de vurguladı. Trump şüpheye yer bırakmamak adına, ölü olarak ele geçirilen ceset üzerinde yapılan DNA testinin hızla sonuç verdiğini ve cesedin Bağdadi'ye ait olduğunun kesinleştiğini açıkladı.

"Rusya bize hava sahasını açtı"

Rusya ile operasyon hakkında konuştuklarını ancak detay vermediklerini belirten Trump, "Rusya bize hava sahasını açtı. Detayları bilmiyorlardı ama mutlu olacaksınız dedik. Gerçekten harikalardı." ifadelerini kullandı. 

"Petrolü güven içine almam gerekiyor"

Donald Trump operasyonun tamamlanması ile ilgili de şunları söyledi, "Ben de askerleri evlerine göndermek istiyorum ancak bir yandan petrol tesislerini güven altına almalıyım. Biz bu operasyonu Kürtler için de yaptık. Bölgedeki petrolden yararlanabilirler artık. Elbette bundan biz de faydalanabilmeliyiz." 

Trump aynı zamanda, DEAŞ'ın ilerleyen döneme ait planlarını da ele geçirdiklerini ve bunun diğer terör örgütleriyle mücadele anlamında önem arz ettiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)