"Trump'a 'Şartlar aynı olacak' dedim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'a 'Patriot verin ama Rusya ile şartlar aynı olacak' dedim. BM'de bu konuları tekrar görüşeceğiz." dedi.

GÜNDEM 04.09.2019, 19:44
"Trump'a 'Şartlar aynı olacak' dedim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'ta yapılan Orta Anadolu Ekonomi Forumu'nda öneml açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var. Ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum."  ifadelerini kullandı.

PATRIOT KONUSU

Ramazan ayı içerisinde Sivas'a hızlı trenin geleceğini belirten Erdoğan, "Trump'a 'Patriot verin ama Rusya ile şartlar aynı olacak' dedim. BM'de bu konuları tekrar görüşeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

"İç düşmanlar engel oldu"

"Bundan 100 yıl önce Sivas Kongresi'nde bir araya gelen heyet, ülkemizin ekonomik özgürlüğünü de hayal ediyordu. Kapitülasyonların kaldırılması, devlet eliyle sanayileşme başlatılması, gerçek bir milli iktisat hamlesine ne yazık ki dönüştürülemedi. Savaşın kazanılmasının hemen ardından Cumhuriyet kurulmadan Türkiye iktisat kongresi toplanmıştı. Darbeler, cuntalar, koalisyonlar gibi sebepler ekonomimizin üstüne eğilmemize mani oldu. İç düşmanlar adeta Türkiye'nin sıçramasına engel oluyorlardı."

"Menderes döneminde kalkınma heyecanıyla tanıştık"

"Türkiye, Adnan Menderes döneminde kalkınma heyecanıyla tanışmıştır. Dünyadaki gelişmeleri çok iyi okuyan Turgut Özal, Türkiye için çok büyük gayret sarf etmiştir ama ömrü bu hamleyi tamamlamaya yetmemiştir. Onunki şaibelerin olduğu bir ölüm olmuştur."

"Dün elini açan bir orduya sahiptik"

"Türkiye 3. büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini AK Parti ile yaşamıştır. Dün elini açan bir orduya sahiptik. Bugün kendimiz üretiyoruz, göğsümüzü gere gere bazı adımları atıyoruz. Savunma sanayinde yerli ve milli olarak ihtiyacımızın yüzde 70'ini karşılar hale geldik."

Nükleer başlıklı füze açıklaması: "Neden olmasın!"

"Bugüne kadar ABD ile masada otururken, şimdi Rusya'yla oturuyoruz, belki yarın Çin ile de oturacağız. Türkiye'nin yüksek hızlı treni var, inşallah Ramazan'da Sivas'a hızlı tren geliyor. 'Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var ama benim elimde olmasın'. Ben bunu kabul etmiyorum."

"Obama'dan akıllı bomba istedik, vermediler"

"Trump'a 'Patriot verin ama Rusya ile şartlar aynı olacak' dedim. BM'de bu konuları tekrar görüşeceğiz. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Silahlı İHA'ların bir üst kademesini de inşallah 1-2 ay içinde üretiyoruz. Obama'dan akıllı bomba istedik, ihtiyaç var, vermediler. Sayın Trump'a da sorduk ondan da bir şey çıkmadı. Şuan biz üretiyoruz. Bunlar durup dururken olmadı. Azmedeceksin, kararlı olacaksın. Güçlü ekonomi, güçlü devlet, bunu yakalayacaksın."

"Yüksek faize karşıyım"

"Yüksek faize karşıyım, bunda iyi bir noktaya gelmiştik. Maalesef Gezi olayları ile çekme takıldı, sıkıntı yaşadık. Yeniden faizde düşüş başladı, enflasyonda da düşüş var, politika faizi daha da düşürecek buna inanıyorum."

"Şehir hastanelerimiz bir devrimdir"

"Bizler finans yönetiminde çok başarılı noktadayız. Finans yönetimindeki başarı, bizi ekonomide çok daha güçlü hale getirmektedir. İstanbul-İzmir arası 3 saat, 3 saat 15 dakikaya inmiş durumda. Bunun kıymetini bilenler de var bilmeyenler de var. Şehir hastanelerimiz bir devrimdir. Dünyada bizim şehir hastaneleri limitinde hastane yok."

"Son 6 yıldır her seçimi bir intikam, bir örtülü darbe vesilesi haline getirme kampanyaları yürütüldü. Bu süreçte kim nereye savrulursa savrulsun, milletimiz sapasağlam durmuştur."

"Bir yıl önce kur-faiz-enflasyon üçgeninde yeni bir saldırıya maruz kaldık. 2020 ile ilgili bir büyüme oranı veriyorum, ona kilitleneceğiz, büyüme oranını kesinlikle yüzde 5 olarak planlayacağız."

Yorumlar (0)